Tofu

Tofu na šampiňónoch

Autor receptu: archaa

Ozajstná pochúťka či už s knedľou (u nás celozrnnou) alebo k cestovinám...

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Použila som biele tofu, ktoré som nakrájala na kocky a marinovala asi 4 hodiny v sójovej omáčke. Ak použijete údené, netreba ho marinovať.
  2. Nakrájanú šalotku osmažíme na oleji, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. Spolu popražíme, pridáme marinované alebo údené tofu a zalejeme vývarom. Okoreníme čiernym korením a červenou paprikou, pridáme paradajkový pretlak, premiešame a dusíme pod pokrievkou približne 10 minút.
  3. Prilejeme smotanu a mlieko rozmiešané s múkou. Chvíľu povaríme, kým omáčka nezhustne a nakoniec omáčku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiešame a odstavíme. Podávame s knedľou alebo cestovinou.
  4. Solíme až na záver, keďže tofu marinované bude slanšie kvôli sójovej omáčke a aj údené býva už dosť osolené, takže soliť odporúčam až nakoniec, podľa chuti.