Syrová terina
Syrová terina

Terina z ovčieho syra s pestom z tekvicových semienok

K+K Restaurant
mesačník Varecha, 1. januára 2023
Terina z ovčieho syra s pestom z tekvicových semienok
Foto: K+K Restaurant
4
porcie
15 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

200 g
1 PL
250 g
2 plátky
2 PL nakrájaná
1 strúčik
Na podávanie:
2 hrste (valeriánka poľná)
4 ČL
4 PL
6 ks




Postup

  1. 1

    Želatínu dáme do trochy vody a zohrievame, kým sa nerozpustí. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak, preložíme do misy a zmiešame s ostatnými prísadami aj s vyžmýkanou želatínou.

  2. 2

    Zmes dáme do formy vystlanej potravinovou fóliou a vložíme do chladničky minimálne na 8 hodín.

  3. 3

    Nakrájame na plátky hrubé 2 cm, položíme na taniere s poľným šalátom. Ozdobíme tekvicovým pestom, tekvicovými semienkami a paradajkami.

Diskusia k receptu