Teľacie medailóniky
Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme
a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme maslo. Očistenú tekvicu nastrúhame, orestujeme na
masle, osolíme a okoreníme. Premiešame a zmes
dáme na tretinu rozvaľkaného cesta. Na zvyšok dáme zemiakovú plnku. Stočíme do štrúdle,
potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo
vyhriatej rúre.
- Jahodová omáčka: V panvici zohrejeme jahodový džem, javorový
sirup, pridáme ružové víno, povaríme. Pridáme
nakrájané jahody a zjemníme maslom. Podľa
potreby zahustíme maizenou.
- Z teľacej sviečkovice nakrájame medailóniky,
osolíme, okoreníme a grilujeme na oleji z obidvoch
strán. Na tanier servírujeme
upečenú štrúdľu, ugrilované teľacie medailóniky
a prelejeme jahodovou omáčkou.
|