Teľací paprikáš
Teľací paprikáš s domácimi haluškami
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na
masti dozlatista, odstavíme z ohňa a pridáme
mletú papriku, paradajkový pretlak a na kocky
nakrájané teľacie mäso. Dáme späť na oheň,
orestujeme, pridáme všetky koreniny a podlejeme vývarom. Dusíme na miernom ohni
do zmäknutia.
- Keď je mäso už skoro mäkké, vymiešame v jednej miske smotanu s vybratou horúcou šťavou z paprikáša, vrátime späť do hrnca, dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s kyslou smotanou.
- Halušky: Múku, soľ a vajcia vymiešame v miske.
Pridávame vodu tak, aby sme dostali dobré haluškové cesto, a cez haluškár ho hádžeme do osolenej vriacej vody. Varíme, kým halušky nevyplávajú navrch, precedíme cez sitko, ochladíme
a vmiešame trochu oleja, aby sa nezlepili. Podávame k paprikášu.
|