Teľací paprikáš

Teľací paprikáš s domácimi haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na masti dozlatista, odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak a na kocky nakrájané teľacie mäso. Dáme späť na oheň, orestujeme, pridáme všetky koreniny a podlejeme vývarom. Dusíme na miernom ohni do zmäknutia.
  2. Keď je mäso už skoro mäkké, vymiešame v jednej miske smotanu s vybratou horúcou šťavou z paprikáša, vrátime späť do hrnca, dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s kyslou smotanou.
  3. Halušky: Múku, soľ a vajcia vymiešame v miske. Pridávame vodu tak, aby sme dostali dobré haluškové cesto, a cez haluškár ho hádžeme do osolenej vriacej vody. Varíme, kým halušky nevyplávajú navrch, precedíme cez sitko, ochladíme a vmiešame trochu oleja, aby sa nezlepili. Podávame k paprikášu.