Tekvicový prívarok s baraním rebierkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme tukom a necháme deň postáť. Na druhý deň dáme do pekáča, podlievame a pečieme pri teplote 180 oC.
  2. Dve tretiny očistenej tekvice nastrúhame, zvyšok nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame najemno, vložíme do rozpáleného tuku, opečieme a pridáme nastrúhanú tekvicu, koreniny a všetko rozvaríme. Potom pridáme kocky tekvice a uvaríme ich do mäkka.
  3. Zahustíme smotanou, dochutíme cukrom, soľou a octom. (Ocot zohrejeme v naberačke a zamiešame do omáčky, nezrazí sa.)