Tekvicový prívarok s baraním rebierkom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme
tukom a necháme deň postáť. Na druhý deň dáme do pekáča, podlievame a pečieme pri teplote 180 oC.
- Dve tretiny očistenej tekvice nastrúhame, zvyšok nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame najemno, vložíme do rozpáleného tuku, opečieme a pridáme nastrúhanú tekvicu, koreniny a všetko rozvaríme. Potom pridáme kocky tekvice a uvaríme ich do mäkka.
- Zahustíme smotanou, dochutíme cukrom, soľou a octom. (Ocot zohrejeme v naberačke a zamiešame do omáčky, nezrazí sa.)
|