Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami fotorecept
Foto: kucharka
Zasýti a zahreje, je chutná a zdravá. U nás začína obdobie polievok a táto patrí medzi obľúbené.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájaný zeler a mrkvu a na väčšie kúsky nakrájanú tekvicu. Poopekáme až do vône.
-
2
Pridáme trochu vody, osolíme a okoreníme. Prikryjeme a varíme na slabom ohni 10-15 minút. Pridáme rozpučený cesnak, pretlak, vývar a premyté krúpy. Varíme asi 15 minút, alebo až do zmäknutia tekvice a krúpov. Ak je to moc husté, môže sa pridať trochu vody.
-
3
Pridáme premyté fazule. Sem tam niektoré kúsky tekvice rozpučíme vidličkou. Povaríme ešte chvíľku, asi 10 minút, na slabom ohni.
-
4
Podávame posypané parmezánom. Môžu sa pridať aj čerstvé listy špenátu, petržlenová vňať alebo opečené lístky šalvie. Dobrú chuť.
Aj my máme radi krúpy ... a do tejto polievky sa výborne hodia. Polievka na sychravé, uzimené a tmavé dni, a s plným teplým bruškom, hneď je lepšie na svete .. :-))))
Ďakujem. Som rada, že sa páči.
No veru... dobrá klobáska nikdy nieje zlá :-))