Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 3. novembra 2021
Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami (fotorecept)
Foto: kucharka

Zasýti a zahreje, je chutná a zdravá. U nás začína obdobie polievok a táto patrí medzi obľúbené.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
800 g
1 ks
3 strúčiky
4 PL
1,5-2 l
80 g
400 g (v konzerve)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájaný zeler a mrkvu a na väčšie kúsky nakrájanú tekvicu. Poopekáme až do vône.

    Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme trochu vody, osolíme a okoreníme. Prikryjeme a varíme na slabom ohni 10-15 minút. Pridáme rozpučený cesnak, pretlak, vývar a premyté krúpy. Varíme asi 15 minút, alebo až do zmäknutia tekvice a krúpov. Ak je to moc husté, môže sa pridať trochu vody.

    Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme premyté fazule. Sem tam niektoré kúsky tekvice rozpučíme vidličkou. Povaríme ešte chvíľku, asi 10 minút, na slabom ohni.

    Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame posypané parmezánom. Môžu sa pridať aj čerstvé listy špenátu, petržlenová vňať alebo opečené lístky šalvie. Dobrú chuť.

    Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkná fúze surovin, přiznám se, že kroupy miluju a toto je neotřelá kombinace. Díky za inspiraci!
kucharka
@haji , @sashan , ďakujem.
Aj my máme radi krúpy ... a do tejto polievky sa výborne hodia. Polievka na sychravé, uzimené a tmavé dni, a s plným teplým bruškom, hneď je lepšie na svete .. :-))))
1x haji
chemik
Také diky za inspiraci, protože kroupy též miluji, ale kombinoval jsem je dosud s masem nebo houbami. Takže k nim v polévce zkusím i zeleninu s fazolemi a případně to zachráním klobáskou :-))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha