Tekvicovo-čokoládové brownies fotorecept

violetaVioleta, 47 ročná žena, Nitra, 8. novembra 2017 14:46
Ďalšie jej recepty »

Tekvicovo-čokoládové brownies (fotorecept)Foto: violeta
30 min
na 180 °C

Suroviny

113 g
170 g (52 %)
2 šálky
1 ČL
1/4 ČL
1/8 ČL
170 g
4 ks veľké
1/8 ČL
1 a 1/4 šálky (z Hokkaido tekvice)
1/4 šálky
1 ČL
1/4 ČL
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    1 šálka = 250 ml, forma na pečenie: približne 30 x 20 cm Tekvicové pyré: Umytú a vydlabanú hokkaido tekvicu som pokrájala na približne 2 cm hrubé plátky, upiekla na papieri na pečenie a rozmixovala. Mixujem ponorným mixérom, pečiem v teplovzdušnej rúre 20 minút na 175 °C.

  2. 2

    Nad parou som rozpustila čokoládu s maslom. Sporák treba mať na slabo a hneď po rozpustení dať misku z pary dole. Tekvicové pyré som zmiešala s olejom, škoricou a muškátovým orieškom.

  3. 3

    V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva, mletý sušený zázvor, vanilkový prášok a soľ. V duhej miske som vyšľahala celé vajcia s cukrom do peny. Do našľahaných vajec som jemne primiešala múčnu zmes. Cesto som rozdelila do dvoch misiek. Do jednej som pridala rozpustenú čokoládu s maslom a do druhej tekvicovú zmes.

  4. 4

    Formu som vyložila papierom na pečenie a naplnila čokoládovým cestom, naň som rozotrela tekvicové cesto. Kuchynskou špachtľou som pár krát zmes premiešala - rozvírila.

    Tekvicovo-čokoládové brownies (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch som posypala vlašskými orechami, výborné sú aj lieskovce.

    Tekvicovo-čokoládové brownies (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Piekla som 30 minút na 180 °C.

    Tekvicovo-čokoládové brownies (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist