Tekvicovo-čokoládové brownies fotorecept
Foto: violeta
na 180 °C
Suroviny
113 g |
|
170 g (52 %) |
|
2 šálky |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/8 ČL |
|
170 g |
|
4 ks veľké |
|
1/8 ČL |
|
1 a 1/4 šálky (z Hokkaido tekvice) |
|
1/4 šálky |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
|
Postup
-
1
1 šálka = 250 ml, forma na pečenie: približne 30 x 20 cm Tekvicové pyré: Umytú a vydlabanú hokkaido tekvicu som pokrájala na približne 2 cm hrubé plátky, upiekla na papieri na pečenie a rozmixovala. Mixujem ponorným mixérom, pečiem v teplovzdušnej rúre 20 minút na 175 °C.
- 2
Nad parou som rozpustila čokoládu s maslom. Sporák treba mať na slabo a hneď po rozpustení dať misku z pary dole. Tekvicové pyré som zmiešala s olejom, škoricou a muškátovým orieškom.
- 3
V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva, mletý sušený zázvor, vanilkový prášok a soľ. V duhej miske som vyšľahala celé vajcia s cukrom do peny. Do našľahaných vajec som jemne primiešala múčnu zmes. Cesto som rozdelila do dvoch misiek. Do jednej som pridala rozpustenú čokoládu s maslom a do druhej tekvicovú zmes.
- 4
Formu som vyložila papierom na pečenie a naplnila čokoládovým cestom, naň som rozotrela tekvicové cesto. Kuchynskou špachtľou som pár krát zmes premiešala - rozvírila.
- 5
Vrch som posypala vlašskými orechami, výborné sú aj lieskovce.
- 6
Piekla som 30 minút na 180 °C.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@haji , pozývam na kávu :)
Děkujíí, ty jsi sluníčko! Kafíčko a tvoje brownies, hmm Krásný den přeji!