Tekvicové ratatouille

Tekvicové ratatouille

Autor receptu: redakcia

Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú tekvicu a papriky nakrájame na rovnako veľké kocky. Šalotku aj cesnak nasekáme nadrobno.
  2. Na panvici rozohrejeme olej. Vložíme doň šalotku, cesnak, tymian, rozmarín a nakrájanú papriku. Opekáme asi 5 minút. Potom pridáme kocky tekvice a krátko restujeme.
  3. K zelenine pridáme paradajkový pretlak, víno, pomarančovú kôru aj šťavu a dusíme 5 minút. Potom bylinky vyberieme, dochutíme medom, soľou a kajenským korením. Biele víno môžeme nahradiť zeleninovým vývarom, ak pripravujeme bezalkoholickú verziu.
  4. Podávame s bagetou alebo ako prílohu k rybe či mäsu. Pred podávaním môžeme ratatouille posypať čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou, ktoré ho príjemne ochutia.