Tekvicové ratatouille
Tekvicové ratatouille
Autor receptu: redakcia
Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.
|
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú tekvicu a papriky nakrájame na rovnako veľké kocky. Šalotku aj cesnak nasekáme nadrobno.
- Na panvici rozohrejeme olej. Vložíme doň šalotku, cesnak, tymian, rozmarín a nakrájanú papriku. Opekáme asi 5 minút. Potom pridáme kocky tekvice a krátko restujeme.
- K zelenine pridáme paradajkový pretlak, víno, pomarančovú kôru aj šťavu a dusíme 5 minút. Potom bylinky vyberieme, dochutíme medom, soľou a kajenským korením. Biele víno môžeme nahradiť zeleninovým vývarom, ak pripravujeme bezalkoholickú verziu.
- Podávame s bagetou alebo ako prílohu k rybe či mäsu. Pred podávaním môžeme ratatouille posypať čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou, ktoré ho príjemne ochutia.