Tekvicové karí

Tekvicové karí s bezlepkovou cestovinou

Autor receptu: novalim

Tekvicové karí môžeme určite zaradiť medzi jedlá, ktoré zahrejú.* Vďaka voňavej zmesi korenia, dobre nakombinovanej zelenine a s cestovinou bez lepku si jednoducho a pomerne rýchlo navaríme jedlo, ktoré nám rozvonia kuchyňu a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte náš recept.

2-3
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Šošovicu prepláchneme prúdom studenej vody a necháme stiecť. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na drobné kocky alebo kolieska.
  2. Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme celú rascu a necháme krátko prehriať, aby rasca zavoňala. Potom pridáme mrkvu, zeler a tekvicu a krátko sprudka osmažíme. Do zeleniny potom pridáme šošovicu a premiešame. Pridáme asi 200 ml vody, premiešame a necháme na slabšom ohni variť.
  3. Potom pridáme karí korenie alebo korenenú zmes s karí a kurkumou, smotanu alebo kokosové mlieko a ďalej varíme asi 10-15 minút do zmäknutia šošovice.
  4. Medzitým si dáme do väčšieho hrnca vodu, ktorú osolíme a necháme zovrieť. Odporúčame dať zovrieť 2,5 litra vody. Do vriacej vody vsypeme balíček bezlepkových cestovín Procel (my sme si uvarili mušličky). Varíme ich podľa návodu. Po dovarení ich zlejeme a opláchneme vlažnou vodou.
  5. Uvarené tekvicové karí dochutíme soľou a mletým čiernym korením a podávame ho s uvarenými bezlepkovými cestovinami, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.