zatvoriť
VYTLAČIŤ
Zeleninová polievka
Tekvicová cavolo nero polievka s krutónmi
Autor receptu:
blissofplants
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava
Suroviny
1 PLpodľa vlastného výberu
olej
50 g
pór
1 ks
mrkva
1 ks
zeler stonkový
za hrsť
paradajky cherry
3-4 ks
šampiňóny
1/2 ks
tekvica maslová
4-6 ks (taliansky kel)
listy cavolo nero
1 plechovka
fazuľa borlotti
50 ml
pyré paradajkové
1 l
voda
3-4 ks
listy karí sušené
2 ks
badián celý
semienka feniklové
soľ
korenie čierne mleté
korenie karí
paprika červená údená mletá
Krutóny:
1-2 PL
olej
1-2 krajce
chlieb
korenie karí
Postup
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Ostatnú zeleninu a šampiňóny očistíme a nakrájame.
Na oleji v hrnci opražíme nakrájaný pór. Pridáme feniklové semienka, karí listy, badián a všetku nakrájanú zeleninu (okrem cavolo nero).
Zalejeme vodou a varíme zhruba 15 minút. Dobre ochutíme.
Pridáme paradajkové pyré a listy cavolo nero, nakrájané na malé kúsky. Varíme zhruba 10 minút.
Na záver opláchneme fazuľu z konzervy a pridáme ju do polievky. Ak treba, dochutíme. Varíme ešte 5 minút a podávame s chrumkavými krutónmi.