Zeleninová polievka

Tekvicová cavolo nero polievka s krutónmi

Autor receptu: blissofplants

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Ostatnú zeleninu a šampiňóny očistíme a nakrájame.
  2. Na oleji v hrnci opražíme nakrájaný pór. Pridáme feniklové semienka, karí listy, badián a všetku nakrájanú zeleninu (okrem cavolo nero).
  3. Zalejeme vodou a varíme zhruba 15 minút. Dobre ochutíme.
  4. Pridáme paradajkové pyré a listy cavolo nero, nakrájané na malé kúsky. Varíme zhruba 10 minút.
  5. Na záver opláchneme fazuľu z konzervy a pridáme ju do polievky. Ak treba, dochutíme. Varíme ešte 5 minút a podávame s chrumkavými krutónmi.