Mäsové guľky

Tagliatelle s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pečivo nahrubo nasekáme a presy­peme do väčšej misky. Polejeme ho mlie­kom a necháme postáť. Nakrájame šal­viové lístky, prelisujeme cesnak a spolu s mletým mäsom a s vajcom pridáme do misky s rožkami. Dochutíme soľou, čerstvo zo­mletým čiernym korením a spracujeme.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a vlhkými rukami vytvoríme z cesta guľôčky a ukla­dáme ich na papier na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
  3. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
  4. Na omáčku najemno nakrájame cibuľu a opražíme ju na rozohriatom oleji. Pri­dáme prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, cukor aj balzamikový ocot. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Do omáčky pridáme nakrájané lúpané paradajky a na miernom ohni za stáleho miešania trochu zreduku­jeme tekutinu.
  5. Pridáme nasekané lístky bazalky.
  6. Do uvarenej omáčky vložíme upečené mäsové guľôčky. Dochutíme soľou, mle­tým čiernym korením a trochou cukru.
  7. Na tanier naložíme uvarené cestoviny a pridáme mäsové guľôčky s omáčkou.