Mäsové guľky
Tagliatelle s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Pečivo nahrubo nasekáme a presypeme do väčšej misky. Polejeme ho mliekom a necháme postáť. Nakrájame šalviové lístky, prelisujeme cesnak a spolu s mletým mäsom a s vajcom pridáme do misky
s rožkami. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a spracujeme.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a vlhkými rukami vytvoríme z cesta
guľôčky a ukladáme ich na papier na pečenie. Pečieme
v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
- Na omáčku najemno nakrájame cibuľu a opražíme ju na rozohriatom oleji. Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, cukor aj balzamikový ocot. Zalejeme vývarom
a privedieme do varu. Do omáčky pridáme nakrájané lúpané paradajky a na miernom ohni za stáleho miešania trochu zredukujeme tekutinu.
- Pridáme nasekané lístky bazalky.
- Do uvarenej omáčky vložíme upečené mäsové guľôčky. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou cukru.
- Na tanier naložíme uvarené cestoviny a pridáme mäsové guľôčky s omáčkou.
|