Gulášová polievka

Sýta gulášová polievka

Autor receptu: helena10

Uvarená na spôsob kotlíkového gulášu z odrezkov bravčového mäsa so zemiakmi a haluškami.

Postup

  1. Umyté odrezky bravčového mäsa nakrájame na drobnejšie kocky.
  2. Jemne nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme kocky mäsa a trochu osmažíme, trochu rasce, mletej papriky a ešte trochu osmažíme. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a zakryté varíme. Občas premiešame. Keď je mäso napoly uvarené, prilejeme očistené pokrájané zemiaky, koreňovú zeleninu i s vodou a tiež aj sušené hríby s vodou, v ktorej boli namočené asi polhodinu. Pred dovarením zahustíme polievku podľa potreby zátrepkou - z vody a hladkej múky.
  3. Chvíľu povaríme a nakoniec pridáme cez haluškár do polievky halušky vymiešané z vajec a múky. Polievku miešame, dovaríme halušky a dochutíme si polievku, pridáme štipku majoránky.
  4. S čerstvým chlebom alebo pečivom zasýti ako hlavné jedlo.