Slaná žemľovka

Syrová žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Tento recept som vyčítal z nejakého časopisu, už som ho robil 2 x, ale vždy som mal dole "mokro" z mlieka ...preto odporúčam dať mlieko iba z polovičnej dávky (nie 500 ml, ale 300 ml).

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
25 - 30 minút
na 180 - 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistíme zeleninu.
  2. Do maslom vymastenej jenskej misy naukladáme pokrájane rožky do výšky cca 3 cm.
  3. Zeleninu si nakrájame - nastrúhame ... môj poznatok: čím užšie, tým lepšie, mrkva, čo je na obrázku nebola ,,bohvie čo,, radšej ju nakrájať na slížiky alebo nahrubo postrúhať.
  4. Na rožky poukladáme plátky syra
  5. a na ne rozložíme pripravenú premiešanú zeleninu.
  6. Poukladáme druhú polovicu plátkov syra
  7. a na ne dáme zasa rožky.
  8. Pripravíme si zálievku: recept hovorí 500 ml, ale podľa mňa aj 300 ml bude dosť, lebo spodné rožky budú ,,utopené - mazľavé,, tak do mlieka dáme vajíčka, vegetu, štipku muš. orieška, drvenú rascu, nasekané bylinky a pol lyžičky karí korenia
  9. a touto zmesou zalejeme rožky.
  10. Navrch poukladáme na kúsky nakrájanú Nivu, dáme vrchnák a šup s tým do rúry teplota 180 - 190 °C.
  11. Takto to vyzerá po 25 - 30 minútach.
  12. DOBRÚ CHUŤ .... mne chutí stále