Slaná žemľovka
Syrová žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Tento recept som vyčítal z nejakého časopisu, už som ho robil 2 x, ale vždy som mal dole "mokro" z mlieka ...preto odporúčam dať mlieko iba z polovičnej dávky (nie 500 ml, ale 300 ml).
4 - 6 porcie |
30 minút príprava |
25 - 30 minút na 180 - 190 °C |
Postup
- Očistíme zeleninu.
- Do maslom vymastenej jenskej misy naukladáme pokrájane rožky do výšky cca 3 cm.
- Zeleninu si nakrájame - nastrúhame ... môj poznatok: čím užšie, tým lepšie, mrkva, čo je na obrázku nebola ,,bohvie čo,, radšej ju nakrájať na slížiky alebo nahrubo postrúhať.
- Na rožky poukladáme plátky syra
- a na ne rozložíme pripravenú premiešanú zeleninu.
- Poukladáme druhú polovicu plátkov syra
- a na ne dáme zasa rožky.
- Pripravíme si zálievku: recept hovorí 500 ml, ale podľa mňa aj 300 ml bude dosť, lebo spodné rožky budú ,,utopené - mazľavé,,
tak do mlieka dáme vajíčka, vegetu, štipku muš. orieška, drvenú rascu, nasekané bylinky a pol lyžičky karí korenia
- a touto zmesou zalejeme rožky.
- Navrch poukladáme na kúsky nakrájanú Nivu, dáme vrchnák a šup s tým do rúry teplota 180 - 190 °C.
- Takto to vyzerá po 25 - 30 minútach.
- DOBRÚ CHUŤ .... mne chutí stále