Sviečkovicový steak s krustou z píniových orieškov

Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 22. januára 2013
Sviečkovicový steak s krustou z píniových orieškov
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
125 g
60 g
350 g
300 g (na rizoto)
50 g
100 ml
10 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sviečkovicu odblaníme narežeme na plátky, okoreníme, sprudka opečieme na oleji z oboch strán a odložíme nabok. Do panvice pridáme vývar, perníkové korenie a necháme prevariť. Na záver prišľaháme maslo, aby omáčku zahustilo a zjemnilo.

  2. 2

    Z masla, píniových orieškov, žĺtka a vňate pripravíme krustu, ktorú nanesieme na steaky a dáme ich do rúry upiecť. Čas pečenia závisí od toho, ako prepečený chceme steak mať.

  3. 3

    Na olivovom oleji speníme šalotku, do ktorej pridáme ryžu, osolíme a podlejeme vínom a vývarom, pridáme bobkový list a varíme nie celkom do mäkka. Na panvičke orestujeme pekanové orechy, pridáme med, ryžu, smotanu a parmezán, premiešame a dusíme tak dlho, aby bolo rizoto vláčne. Mladú zelenú špargľu do polovičky ošúpeme, krátko sparíme, vyberieme a zľahka na rozpustenom masle poprehadzujeme.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Vyzerá to veľmi chutne...a toto teraz nemyslím v zlom, ale keď sme to s drahým videli, smiali sme sa že to je ako dáka "príšerka" z hororu... :) 5 kostnatých prstov a mozog ;)

Pridaj komentár k receptu: