Sviečkovicový steak s krustou z píniových orieškov

Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 22. januára 2013 17:15
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Sviečkovicový steak s krustou z píniových orieškovFoto: Robert Hüttner
4
porcie
25 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Sviečkovicu odblaníme narežeme na plátky, okoreníme, sprudka opečieme na oleji z oboch strán a odložíme nabok. Do panvice pridáme vývar, perníkové korenie a necháme prevariť. Na záver prišľaháme maslo, aby omáčku zahustilo a zjemnilo.

  2. 2

    Z masla, píniových orieškov, žĺtka a vňate pripravíme krustu, ktorú nanesieme na steaky a dáme ich do rúry upiecť. Čas pečenia závisí od toho, ako prepečený chceme steak mať.

  3. 3

    Na olivovom oleji speníme šalotku, do ktorej pridáme ryžu, osolíme a podlejeme vínom a vývarom, pridáme bobkový list a varíme nie celkom do mäkka. Na panvičke orestujeme pekanové orechy, pridáme med, ryžu, smotanu a parmezán, premiešame a dusíme tak dlho, aby bolo rizoto vláčne. Mladú zelenú špargľu do polovičky ošúpeme, krátko sparíme, vyberieme a zľahka na rozpustenom masle poprehadzujeme.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist