Sviečkovica
Sviečkovica a bryndzou plnené šampiňóny
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Sviečkovicu nakrájame na medailóniky a potrieme olejom. Necháme hodinu odležať. Medailóniky opečieme na panvici; čas pečenia závisí od želaného stupňa prepečenia. Hotové dochutíme soľou a korením.
- Ošúpané šampiňóny naplníme bryndzou, ktorú sme zmiešali s posekanou petržlenovou vňaťou. Opečieme ich na panvici (2 minúty), preložíme na pekáč a dopečieme v rúre hlavičkou nadol (pri 180 °C 10 minút).
- Kapiu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a tepelne upravíme na panvici. Preložíme na taniere, pridáme sviečkovicu a zapečené šampiňóny.
|