Sviečkovica

Sviečkovica a bryndzou plnené šampiňóny

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sviečkovicu nakrájame na medailóniky a potrieme olejom. Necháme hodinu odležať. Medailóniky opečieme na panvici; čas pečenia závisí od želaného stupňa prepečenia. Hotové dochutíme soľou a korením.
  2. Ošúpané šampiňóny naplníme bryndzou, ktorú sme zmiešali s posekanou petržlenovou vňaťou. Opečieme ich na panvici (2 minúty), preložíme na pekáč a dopečieme v rúre hlavičkou nadol (pri 180 °C 10 minút).
  3. Kapiu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a tepelne upravíme na panvici. Preložíme na taniere, pridáme sviečkovicu a zapečené šampiňóny.