Sviečková zo seitanu

Autor receptu: uzaska

Vegánska modifikácia s cestovinami

3
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na kocky (pomer 2:1:1). Cibuľu nadrobno. Plech pokvápeme olejom, vložíme zeleninu a dáme chvíľu piecť na 180°.
  2. Seitan si nakrájame na cca centimetrové plátky, trochu posolíme a krátko opečieme z každej strany na kvapke olivového oleja.
  3. Keď začne zelenina voňať, vložíme bobkové listy, guľôčky nového aj čierneho korenia a seitan. Zalejeme vývarom.
  4. Keď zelenina zmäkne (45-60 min.), vyberieme seitan a koreniny. Zvyšok prelejeme do hrnca, kde zeleninu rozmixujeme na omáčku. Prilejeme smotanu (použila som o čosi viac než polovicu 250ml balenia) a šťavu z citróna.
  5. Seitan vložíme naspäť do omáčky. Podávame s knedľou.
  6. (Vegánsku knedľu som v obchode nenašla a vyrábať sa mi ju nechcelo. Bezvaječné cestoviny poslúžili.)