Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Šťavnatý ríbezľový koláč fotorecept

zuzkanr - fotkazuzkanr, 5. júla 2018
Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept)
Foto: zuzkanr

Koláčik z čiernych a bielych ríbezlí.

30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g
2 ks
180 ml
1 bal.
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme dve celé vajíčka, mlieko a trstinový cukor.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto tri suroviny vyšľaháme robotom do penista.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom. A nakoniec jemne primiešame maslo v izbovej teplote.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jemne primiešame ríbezle. Ja som použila čierne a biele, ale už som piekla tento koláč aj s červenými.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olejom si vymastíne formu na pečenie a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňoch 50 minút.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláč vyklopíme z formy a potrieme ho ríbezlovým džemom.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si čokoládovú a citrónovú polevu. Čokoládová: zmiešame práškový cukor, kakao a Ceru (od oka). Citrónová: zmiešame práškový cukor a citrónovú štavu. Koláč polejeme najskôr čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť a potom citrónovou polevou. Môžeme posypať strúhaným kokosom.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Koláčik je naozaj šťavnatý kyselkavej a sladkej chute. Skvelý na horúce, letné dni! :-)

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrý, osviežujúci s tymi ríbezľami, ale ja by som volila už len jednu polevu - buď čokoládovú, alebo citrónovú zvlášť, nejako mi nejdú dokopy, ale možno, ak by som ochutnala......
haji
Příjemný recept. V postupu se ztratilo 100 g másla - patří rozpustěné do těsta? Pro mě klidně i dvě polevy, koláč je jednoduchý, nic se rušit nebude.
zuzkanr
@Haji (7.7.2018 17:47)

Ďakujem za pripomienku,už som to aj upravila v recepte :-) Maslo by malo byť izbovej teploty,aby sa ľahko zamiešalo do cesta, no nemusí byť úplne rozpustené
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia