Šťavnatý ríbezľový koláč fotorecept

zuzkanr - fotkaZuzkanr, Nitra, 5. júla 2018 10:52
Ďalšie recepty »

Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept)Foto: zuzkanr

Koláčik z čiernych a bielych ríbezlí.

30 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Do misky si dáme dve celé vajíčka, mlieko a trstinový cukor.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto tri suroviny vyšľaháme robotom do penista.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom. A nakoniec jemne primiešame maslo v izbovej teplote.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jemne primiešame ríbezle. Ja som použila čierne a biele, ale už som piekla tento koláč aj s červenými.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olejom si vymastíne formu na pečenie a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňoch 50 minút.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláč vyklopíme z formy a potrieme ho ríbezlovým džemom.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si čokoládovú a citrónovú polevu. Čokoládová: zmiešame práškový cukor, kakao a Ceru (od oka). Citrónová: zmiešame práškový cukor a citrónovú štavu. Koláč polejeme najskôr čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť a potom citrónovou polevou. Môžeme posypať strúhaným kokosom.

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Koláčik je naozaj šťavnatý kyselkavej a sladkej chute. Skvelý na horúce, letné dni! :-)

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist