Šťavnatý ríbezľový koláč fotorecept
Foto: zuzkanr
Koláčik z čiernych a bielych ríbezlí.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky si dáme dve celé vajíčka, mlieko a trstinový cukor.
-
2
Tieto tri suroviny vyšľaháme robotom do penista.
-
3
Primiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom. A nakoniec jemne primiešame maslo v izbovej teplote.
-
4
Jemne primiešame ríbezle. Ja som použila čierne a biele, ale už som piekla tento koláč aj s červenými.
-
5
Olejom si vymastíne formu na pečenie a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňoch 50 minút.
-
6
Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.
-
7
Koláč vyklopíme z formy a potrieme ho ríbezlovým džemom.
-
8
Pripravíme si čokoládovú a citrónovú polevu. Čokoládová: zmiešame práškový cukor, kakao a Ceru (od oka). Citrónová: zmiešame práškový cukor a citrónovú štavu. Koláč polejeme najskôr čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť a potom citrónovou polevou. Môžeme posypať strúhaným kokosom.
-
9
Koláčik je naozaj šťavnatý kyselkavej a sladkej chute. Skvelý na horúce, letné dni! :-)
Nám doma táto kombinácia vyhovovala
Ďakujem za pripomienku,už som to aj upravila v recepte :-) Maslo by malo byť izbovej teploty,aby sa ľahko zamiešalo do cesta, no nemusí byť úplne rozpustené