Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky fotorecept

sracz - fotkasracz, 26. novembra 2012
Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept)
Foto: sracz

Ďalší z mojich pôvodných variantov pre praktické využitie paprikových jaderníkov na voňavý rcp. Zaručený úspech, ak obľubujete rýchle raňajky „na vidličku“, s mnohými Zobraziť celý popisĎalší z mojich pôvodných variantov pre praktické využitie paprikových jaderníkov na voňavý rcp. Zaručený úspech, ak obľubujete rýchle raňajky „na vidličku“, s mnohými možnosťami obmien a doplnkov. Určite si aj Vy nájdete svoj osobný najobľúbenejší spôsob použitia jaderníkov a potom ním obohatíte aj našu stránku Varecha.sk!

2
porcie
12 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

75 g (prerastená)
250 - 300 g
1 zväzok (s vňaťou)
2 - 3 PL (čerstvé)
podľa potreby
podľa potreby
2 ks (čerstvé)




Postup

  1. 1

    než začneme, ešte úvodnú zostavu ingrediencií

    Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájanú prerastanú údenú slaninu opražíme na rajnici a čas využijeme na pokrájanie jaderníkov a koruniek paprík troch farieb

    Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na zlatohnedé opražené kúsky slaniny uložíme pokrájané kúsky zvyškov paprík, premiešame a restujeme ~ 2÷3´na ½mäkko!!!

    Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zostavu osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, priložíme pokrájaný zväzok mladej čerstvej zelenej cibuľky; opäť premiešame a restujeme ďalšie ~ 2÷3´ tentoraz ale na ¾mäkko!!! Z čerstvých vajíčok začneme piecť „volské oči“ – podľa ∑ porcií.

    Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    konečne priložíme pokrájané jaderníky parík, ja pridávam aj „nervy“ vyrezané z vnútra ich bokov, vzápätí opäť premiešame a restujeme ešte ~ 2÷3´ už na plno, či „celomäkko“ !!! Na záver priložíme ~ 2÷3 PL masla a necháme ho „rozpustiť“ vlastnou teplotou jaderníkovopaprikovej zmesi.

    Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    za horúca poukladáme na servírovacie taniere a prestierame.

    Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    túto voňavú dobrotu som podával s čerstvo upečenými rohlíkmi à la Čistinka podľa @renka73 a ubezpečujem Vás, že to všetko spolu vytvorilo prenáramne chutnú kompozíciu!

    Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

medulienka122
podľa názvu som vedela, že to musí byť tvoj recept - zdravím ťa, že si sa po dlhšom čase ozval! zaujímavé raňajky, tie rožky sú zlaté
sracz
Ďakujem Ti milá @medulienka122 - za privítanie. Potreboval som sa na čas duševne "odizolavať" a "nabiť" kladnou energiou -:))) !!! Máš pravdu, zaujímavé, ale hlavne véééééééľmi chutné! Zlaté Čistinkine rožky aj od Renky73 sú na mojom stole vždy srdečne privítané!
sracz
Zaujímavé, chutné a hlavne zdravé - @izabella929 - vzácna milá priateľka! Vyskúšaj iba "krát" a už v živote žiaden jaderník spod Tvojichj rúk nepôjde do odpadu! Tak to bolo aj v mojom prípade! Ďakujem Ti za pozornosť!
aroooo
no musím to vyskúšať, raz si sem už podobné dal, len sa chcem spýtať je to očistené od semiačok?
jozka2
podla obrazku som typovala,ze t bude tvoj recept.ja si obcas nechavam tie jaderniky/zopaar/stale v mrazaku,ked robim polevku kuraciu ci hovadziu,atd.kde sa to hodi tak tam pridam tie konce aj so semenami,dava to dobru chut ale hlavne v kuracej nesmie byt ich vela aby neprerazili chut.
hannah22
zaujímavé spracovanie papriky do poslednej štipky, ja som ich doteraz používala len do polievok, vďaka za typ ... skvelé..... :))
izabella929
@sracz , veľmi pekne ďakujem za kompliment,,potešil.-) a ja určite tvoj recept vyskúšam,,,sľubujem,,,a potom ti o tom napíšem ,,,ódu na jaderníkový šalát,,,.-))))
sracz
Rozhodne vyskúšaj, milá @aroooo - nebudeš ľutovať! Samozrejme, že jaderníky v tomto mojom rcp sú bez zrniečok_semienok -:)))
sracz
Ďakujem Ti za komentík, vážená @jozka2 - a máš pravdu, jaderníčky sa dajú použiť aj Tvojim spôsobom!!!
sracz
Máš "recht" milá @marianne - ku všetkým Tebou spomínaným chodom Ti želám dobrú chuť!
sracz
Rado sa stalo a s chuťou do experimentovania, milá @hannah22 - iniciatívam sa medze nekladú !!!
sracz
Potešenie je na mojej strane, milá @izabella929 - beriem Ťa za slovo a horím nedočkavosťou za Tvojou "ódou ..." -:) -:) -:) !!!
sracz
....... tak nasadaj a pribehni, milá @medovnicek - ale friško, bo mašina ňečeka a fajnotka še miňa jak ľuft!!!
frezia68
Idem raňajkovať,narobil si chute,hoci nemám teraz jaderníky,ale budem odkladať na vyskúšanie receptu :-) dnes je "bundás kenyér" bars nezdrave jedlo :-)
jody
Milý @sracz , ako vždy - milý recept, a aby bol ešte milejší, my tieto paprikové jaderníky voláme paprikové srdiečka, alebo srdiečka paprík, znie to milšie... :-)
aroooo
píšem to sem, pozri si ešte raz diskusiu 9966,@lenka571 po Tvojom komente pridala link na hlasovanie, sú tam aj pravidlá a podľa nich asi sms z neeurópskych štátov neplatia. S pozdravom Jarmila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia