Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Ďalší z mojich pôvodných variantov pre praktické využitie paprikových jaderníkov na voňavý rcp. Zaručený úspech, ak obľubujete rýchle raňajky „na vidličku“, s mnohými možnosťami obmien a doplnkov. Určite si aj Vy nájdete svoj osobný najobľúbenejší spôsob použitia jaderníkov a potom ním obohatíte aj našu stránku Varecha.sk!

2
porcie
12 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. než začneme, ešte úvodnú zostavu ingrediencií
  2. pokrájanú prerastanú údenú slaninu opražíme na rajnici a čas využijeme na pokrájanie jaderníkov a koruniek paprík troch farieb
  3. na zlatohnedé opražené kúsky slaniny uložíme pokrájané kúsky zvyškov paprík, premiešame a restujeme ~ 2÷3´na ½mäkko!!!
  4. zostavu osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, priložíme pokrájaný zväzok mladej čerstvej zelenej cibuľky; opäť premiešame a restujeme ďalšie ~ 2÷3´ tentoraz ale na ¾mäkko!!! Z čerstvých vajíčok začneme piecť „volské oči“ – podľa ∑ porcií.
  5. konečne priložíme pokrájané jaderníky parík, ja pridávam aj „nervy“ vyrezané z vnútra ich bokov, vzápätí opäť premiešame a restujeme ešte ~ 2÷3´ už na plno, či „celomäkko“ !!! Na záver priložíme ~ 2÷3 PL masla a necháme ho „rozpustiť“ vlastnou teplotou jaderníkovopaprikovej zmesi.
  6. za horúca poukladáme na servírovacie taniere a prestierame.
  7. túto voňavú dobrotu som podával s čerstvo upečenými rohlíkmi à la Čistinka podľa @renka73 a ubezpečujem Vás, že to všetko spolu vytvorilo prenáramne chutnú kompozíciu!