Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Ďalší z mojich pôvodných variantov pre praktické využitie paprikových jaderníkov na voňavý rcp. Zaručený úspech, ak obľubujete rýchle raňajky „na vidličku“, s mnohými možnosťami obmien a doplnkov. Určite si aj Vy nájdete svoj osobný najobľúbenejší spôsob použitia jaderníkov a potom ním obohatíte aj našu stránku Varecha.sk!
2 porcie |
12 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- než začneme, ešte úvodnú zostavu ingrediencií
- pokrájanú prerastanú údenú slaninu opražíme na rajnici a čas využijeme na pokrájanie jaderníkov a koruniek paprík troch farieb
- na zlatohnedé opražené kúsky slaniny uložíme pokrájané kúsky zvyškov paprík, premiešame a restujeme ~ 2÷3´na ½mäkko!!!
- zostavu osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, priložíme pokrájaný zväzok mladej čerstvej zelenej cibuľky; opäť premiešame a restujeme ďalšie ~ 2÷3´ tentoraz ale na ¾mäkko!!! Z čerstvých vajíčok začneme piecť „volské oči“ – podľa ∑ porcií.
- konečne priložíme pokrájané jaderníky parík, ja pridávam aj „nervy“ vyrezané z vnútra ich bokov, vzápätí opäť premiešame a restujeme ešte ~ 2÷3´ už na plno, či „celomäkko“ !!! Na záver priložíme ~ 2÷3 PL masla a necháme ho „rozpustiť“ vlastnou teplotou jaderníkovopaprikovej zmesi.
- za horúca poukladáme na servírovacie taniere a prestierame.
- túto voňavú dobrotu som podával s čerstvo upečenými rohlíkmi à la Čistinka podľa @renka73 a ubezpečujem Vás, že to všetko spolu vytvorilo prenáramne chutnú kompozíciu!