Staročeská bramboračka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60-80 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky, namočené hríby a zalejeme vodou. Prisypeme asi tri lyžice ovsených vločiek, ktoré polievku zahustia. Pridáme zeleninový vývar a osolíme.
- Po pätnástich minútach vhodíme pred uvarením krúpy a fazuľu, pohánku a necháme ešte päť minút povariť. Ku koncu varenia okoreníme cesnakom, majoránom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Staročeskú bramboračku podávame podľa chuti, zvyčajne s čerstvým pečivom. Bielu fazuľu môžeme použiť aj sterilizovanú. Taktiež si môžeme fazuľu a krúpy uvariť do zásoby a potom dať zamraziť.
|