Staročeská bramboračka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky, namočené hríby a zalejeme vodou. Prisypeme asi tri lyžice ovsených vločiek, ktoré polievku zahustia. Pridáme zeleninový vývar a osolíme.
  2. Po pätnástich minútach vhodíme pred uvarením krúpy a fazuľu, pohánku a necháme ešte päť minút povariť. Ku koncu varenia okoreníme cesnakom, majoránom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
  3. Staročeskú bramboračku podávame podľa chuti, zvyčajne s čerstvým pečivom. Bielu fazuľu môžeme použiť aj sterilizovanú. Taktiež si môžeme fazuľu a krúpy uvariť do zásoby a potom dať zamraziť.