Srnčie ragú
Srnčie ragú

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré fotorecept

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 30. novembra 2018
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

600 g (bez kosti)
100 g (černice, jahody, maliny, čučoriedky)
200 g
50 g
5 g
200 g (mrkva, zeler)
1 g (celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, borievky, rasca)
20 g
100 g
50 g
Knedličky:
200 g
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené a na kocky nakrájané srnčie plece a orestujeme. Pridáme cesnak a paradajkový pretlak spolu s tymianom. Zmes osolíme, zalejeme vodou a varíme domäkka.

    Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fenikel obvaríme domäkka v osolenej vode, po uvarení schladíme v studenej vode.

    Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Červenú šošovicu orestujeme na masle spolu so šalotkou, zalejeme vodou a uvaríme na kašu. Do šošovicovej kaše pridáme fenikel a rozmixujeme na pyré. Zjemníme maslom.

  4. 4

    Zo zemiakov, z vajec, polohrubej múky, zo soli a z vody vypracujeme cesto na knedličky. Lyžicami vypracujeme knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.

    Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: