Srdcia na smotane v horčicovej omáčke fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 24. mája 2011
Srdcia na smotane v horčicovej omáčke  (fotorecept)
Foto: tatranka

Veľmi som uvažovala ,čo by som uviedla.Nenapadalo ma nič zvláštne, čo by ohúrilo.Zvolila som klasiku a možno sa aj tento recept bude hodiť gazdinkám.Varievam ho roky a vždy ho s chuťou zjeme.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 lyžica
4 lyžičky
50 g
1 kus
250 g
1 lyžica
podľa chuti
trochu
trochu čerstvá
2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie.

    Srdcia na smotane v horčicovej omáčke  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninku pokrájam na drobno.Nechám vypiecť a pridám lyžicu bravčovej masti.Pridám do výpeku pokrájanú cibuľku.Nechám speniť.

    Srdcia na smotane v horčicovej omáčke  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si umyjem srdiečka.Každé prepolím a vyčistím od zrazenej krvi.Tiež obkrájam vrch srdiečka,kde zvyknú zostať malé žilky a aj aorta.To všetko očistím.

    Srdcia na smotane v horčicovej omáčke  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takéto čisté srdiečka vsypem do horúceho výpeku zo slaninky a cibuľky .

    Srdcia na smotane v horčicovej omáčke  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zarestujem,počkám kým sa prebytočná voda odparí,osolím a okorením.Prilejem pohár horúcej vody,zakryjem a nechám srdiečka dusiť do mäkka.

    Srdcia na smotane v horčicovej omáčke  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do 2 dcl sl smotany,pridám 1 lyžicu kyslej smotany,a 2 lyžičky múky,4 lyžičky horčice.Premiešam.Ku mäkkým srdiečkam primiešam túto zmes a nechám ešte chvíľočku povariť.

    Srdcia na smotane v horčicovej omáčke  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Srdiečka na horčici podávam s parenou knedľou,alebo cestovinou.Počas servírovania omáčku posypem troškou čerstvej pažítky.Na prichutenie je veľmi dobre podať brusnice.Pripomína to jedlo diviny.

    Srdcia na smotane v horčicovej omáčke  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jody
Ja srdiečka nemusím, ale určite to skúsim s pečeňou, mohlo by to byť zaujímavé :-)
marienka44
Pekny a zrozumitelny recept. Pridala by som este kav. lyzicku cukru, pripadne stavu z citrona :-) Ukladam do KK.
tatranka
@marienka44 ,vieš je tam tá horčica,korenie,soľ.A vlastne slaninka,cibuľka.Tých chutí je dosť.Do sviečkovej dávam ingrediencie o ktorých píšeš.
@pixelosaurus ,aj ja robím rôzne huby na tento spôsob.Je to veľmi chutné a obed nikdy nesklame.
evanaaa
Tatranka, srdiečka aj ja robievam podobne, po tú smotanu, je to taký srdcový gulášik, so smotanou som neskúšala ( len bravčové srdce na smotane), tiež dávam do smotany horčicu ( napr. sviečková, iné mäso na smot.). Ale mohla by som skúsiť, mäso ako mäso, nie?
tatranka
@evanaaa pre staršie gazdinky,nič nové pod slnkom.Viem to.No mladé gazdinky /viem podľa seba/ uvítajú aj takýto recept,ktorý nám už veľa nehovorí.Dármo, je to klasika s ktorou si hravo poradíme.
Tak len vyskúšaj,tam nie je čo pokaziť.
evilauri
Tak tak, my sme taky srdieckovy a za tento receptik naozaj vdaka :-)
jerica
Martulka , ja tomu hovorím pajšel,hoci to s kuracími srdiečkami nemá nič spoločné , jednoducho to máme radia je to pre nás super klasika ktorú zjeme len sa tak zapráši :-))
ewitka
Dobrý recept a krásne a podrobne nafotený, ako všetky tvoje perfektné recepty, tatranka.
marianna76
Pani Marta, práve robím srdiečka a mám tu Váš recept otvorený. Je fajn, že tak dopodrobna ste to tu opísali. Super. Ďakujem
casper1
milujem srdiecka.........chystam sa na ne zajtra........ale macka bude ako do svieckovej.........................
tatranka
Určite som vedela že na zajtra nechystáš mačku,ale omáčku.To sa stáva.Vidíš,vyšla z toho slovná hračka.
ajvita
...výborný recept...mňanka to bola, chválila celá rodina..:)
tatranka
@ajvita teším sa, že tebe aj tvojim blízkym vára chutila.My srdiečka v horčicovej omáčke máme veľmi radi.Budem musieť aj ja zase niekedy urobiť.
tajinka
uzasny recept...akurat som dovarila a uz sa takym vriacim napchavam....mnamiky-mnam...dakujem
eviana
Krásne pripravené jedlo... @tatranka , veľmi chválim... uložila som si a niekedy isto vyskúšam aj tento Tvoj spôsob, vnútornosti pripravujem veľmi rada a na tento spôsob som srdiečka ešte neskúšala, takže veľké ďakujem Ti za recept :)
tatranka
@eviana vyskúšaj,sú naozaj chutné.Len si srdiečka dobre vyčisti.Myslím,že by ti tie cievočky a krv vo vnútri vadili.Niekto to necháva.Ja nie!
eviana
@tatranka , veľmi rada vyskúšam podľa Teba a pravdaze vycistim... robievam srdiecka casto, aj do plnky do kurcata ich zvyknem davat, na cibuľke, s hribikmi ... je to skvelé mäsko. Ďakujem :)
tatranka
@eviana ty si blesková žienka.Ja si zase budem musieť urobiť aj tie recepty so srdiečkami o ktorých píšeš ty.Do plnky ich dávam aj s pečienkou.S hríbikmi som ich ešte nerobila.Mam nejaké hríby zamrazené,tak hádam aj vyskúšam.A tiež sú potom na smotane? Asi ,že áno!
eviana
@tatranka , ja milujem kombináciu huby + smotana (ale k hubám šľahačková radšej ako kyslá)... ale aj na spôsob paprikášu sú skvelé. Dokonca som z nich spolu zo žalúdkami kuracími robila aj guláš, či držkovú, výborná surovina, lacná, dostupná, chutná :) A do plnky jasnačka že aj s pečienkou :)
kimlo
Tu na kopaniciach to volaju "puchor" ale lubim take..
radost
@kimlo
:-)
tu -na našich kopaniciach-volali kedysi puchor = žalúdok...babka tak vraveli..kto sa mýlime..??
kimlo
@radost mas pravdu, ja som na omyle, je to zaludok, ja hlava duta... :-)
radost
:-)
tento týždeň je preplnený hlavami:
brokolicová..karfiolová..zábudlivá..buková..dutá...
:-)