Rizoto
Srbské rizoto
Autor receptu: ryzasos
Vynikajúce srbské rizoto z jednej panvice, ideálne s ryžou SOS Classic. Tento recept pre vás pripravila Klára, S Klárou v kuchyni.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- V hlbokej panvici s nepriľnavým povrchom alebo v kastróle orestujte na 2 lyžiciach olivového oleja 2 cibule nakrájané na kocky.
- Pridajte 300 g mletého mäsa, snažte sa ho rozbiť na čo najmenšie kúsky a smažte asi 5 minút do hneda.
- Pridajte 3 nasekané strúčiky cesnaku a 3 papriky nakrájané na tenké plátky. Restujte asi 3 minúty, potom zmes ochuťte soľou a lyžičkou čubrice (balkánska zmes korenia).
- Pridajte 2 lyžice paradajkového pretlaku a 3 paradajky nakrájané na kocky. Po 2 minútach pridajte lyžicu údenej papriky a 1/2 lyžičky štipľavej papriky.
- Vmiešajte 1 a 1/2 šálky prepláchnutej strednezrnnej ryže SOS Classic a veľkú hrsť mrazeného hrášku, premiešajte a prilejte 2 a 1/2 šálky horúceho vývaru (v krajnom prípade stačí aj voda).
- Premiešajte, osoľte a priveďte do varu. Prikryte pokrievkou, znížte teplotu na minimum a varte 20 minút. Vypnite oheň a nechajte variť 5 minút.
- Podávajte s nastrúhaným syrom (napr. gouda), nasekanou petržlenovou vňaťou a prípadne s nakrájanou čili papričkou.