Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 200 g |  | 
| 7 ks |  | 
| 2 ks |  | 
| 1 ks |  | 
|  | |
| 3 strúčiky |  | 
|  | |
|  | |
| 1/2 kocky |  | 
| 2 štipky |  | 
| 150 ml (30 %) |  | 
| 4 ks (uvarené na tvrdo) |  | 
| 750 ml |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly podusíme, niekedy v strede pridáme pretlačený cesnak. Špenát musí pustiť šťavu a musí byť sparený. 
- 2
Potom špenát podlejeme vodou, pridáme zeleninu, bujón, soľ, mleté čierne korenie a necháme variť, až kým nezmäknú zemiaky a zvyšok zeleniny. Následne pár zemiačikov povyberáme a dáme bokom. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a privedieme k varu. Pred koncom ešte do polievky pridáme majoránku, chvíľu necháme prebublať a odstavíme. 
- 3
Zemiačiky, ktoré sme dali bokom dáme späť do polievky. Podávame s nastrúhaným vajíčkom, ktoré predtým uvaríme na tvrdo. 
- 4
Dobrú chuť. Tiež Špenátová polievka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Samozrejme, súhlasím . Upresním to keď varím aj pre nasho drobca, vždy solím a korenim opatrne. Soľ si potom pridáme zvlášť do taniera . Samozrejme vtedy bujon vynecham alebo mu odoberiem a dovarim zvlašt.