Špagety s paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: bendix

Jednoduché, rýchle, chutné a ešte aj zdravé vo verzii vegan.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu nakrájam na malé kocky a spolu s cibuľou osmahnem na olivovom oleji.
  2. Pridám nakrájané paradajky z konzervy (samozrejme môžu byť aj čerstvé), paradajkové pyré a ostatné koreniny a nechám prebublávať cca 20 - 30 minút, priebežne ochutnávam, ak je potrebné pridám štipku trstinového cukru a na záver nakrájané olivy.
  3. Omáčku spojím s uvarenými špagetami, posypem ešte čerstvou bazalkou a preto, že je to vegan, tak namiesto parmezánu môžte posypať na sucho opraženými a rozmixovanými píniovými orieškami s troškou morskej soli a lahôdkovým droždím.
  4. A už len poprajem dobrú chuť...