Špagety s paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: bendix
Jednoduché, rýchle, chutné a ešte aj zdravé vo verzii vegan.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu nakrájam na malé kocky a spolu s cibuľou osmahnem na olivovom oleji.
- Pridám nakrájané paradajky z konzervy (samozrejme môžu byť aj čerstvé), paradajkové pyré a ostatné koreniny a nechám prebublávať cca 20 - 30 minút, priebežne ochutnávam, ak je potrebné pridám štipku trstinového cukru a na záver nakrájané olivy.
- Omáčku spojím s uvarenými špagetami, posypem ešte čerstvou bazalkou a preto, že je to vegan, tak namiesto parmezánu môžte posypať na sucho opraženými a rozmixovanými píniovými orieškami s troškou morskej soli a lahôdkovým droždím.
- A už len poprajem dobrú chuť...