Slivková torta

Slivková torta (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Upečená podľa staršieho receptu. Slivky čerstvé, cesto z odmerky, s detskou krupicou, krém smotanovo-jogurtový.

30 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Čisté slivky odkôstkujem a rozdelím iba na polovice, lebo sú mini. Veľké si môžete narezať na štvrtiny. Uložím ich na dno plechu rozmerov 24 x 24 cm vyložené papierom na pečenie. Polovice minisliviek posypem škoricovým cukrom vymiešaným s detskou krupicou.
  2. Cesto: Najprv rozdelím vajcia na bielky a žĺtky. Bielky vyšľahám s cukrom a štipkou soli do tuha. Do snehu jemne zašľahám po jednom žĺtky. Potom primiešam olej, biely jogurt, múku s práškom do pečiva, detskú krupicu.
  3. Vymiešané cesto nalejem na slivky a pečiem vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov asi 30 minút. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
  4. Upečený korpus so slivkami nechám trochu vychladnúť a prevrátim slivkami hore. Stiahnem preč papier na pečenie. Potom nechám celkom vychladnúť.
  5. Na vychladnutý natieram smotanovo jogurtový krém, ktorý si pripravím vyšľahaním kyslej smotany, bieleho jogurtu, práškového i vanilkového cukru so želatínovým stužovačom. Tortu cez noc nechávam v chlade.
  6. Nakoniec ozdobím jednoduchú slivkovú tortu jedlým cukrárskym zdobením.
  7. Dobrú chuť!