Slivková torta

Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 3. októbra 2011
Slivková torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks
Jogurtová plnka:
500 ml
300 ml
150 g
1 balíček
z 1 citróna
Želatínová vrstva:
 podľa potreby
 podľa potreby
500 g




Postup

  1. 1

    Jogurtová plnka: smotanu vyšľaháme dotuha. Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Primiešame šľahačku a necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Želatína: použijeme šťavu z kompótu, v ktorej rozpustíme želatínu a doplníme vodou do približne jedného litra. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale výrobku.

  3. 3

    Na piškótu nanesieme plnku, pridáme ďalší plát a opäť plnku. Na plnku naukladáme čerstvé slivky nakrájané na plátky a zalejeme želatínou nad úroveň sliviek.

  4. 4

Diskusia k receptu

mariaklara
Na túto tortu si musíme počkať na budúci rok, ani lekvár nebude, neurodili sa slivky, vlastne málo aj tie boli červivé.
mamatata2
My sme mali tohto roku prvú úrodu na našej slivke, bolo ich 15, tak sme ich použili na slivkové knedle, ale možno na rok nám už ostane aj na takúto krásnu a chutnú tortičku.
tinca
myslím, že môže byť hocijaké ovocie. Vyzerá super:)
alexdidi
Tortička vyzerá pekne, ale niečo mi tu nesedí, keďže takéto ovocné torty robím dosť často, viem, že ak do ovocnej šťavy zavaríme zlatý klas, nemôže zostať želatina číra, teda, podľa mňa je ovocie zaliate len želatinou v kompótovej šťave...
elisticka
@alexdidi si ma predbehla ked som citala postup tak aj ja som sa divila ze ju ciru tu polevu ved ked sa daju zlate klasy tak je "nepriesvitna"....
hortenzia51
presne tak ako píšeš @alexdidi- aj ja rovim želatinové torty či zákusly ..
robim aj tak že do šťavy z ovocia davám zlatý klas ale už nedávam želatinu a vtedy nie je želatina číra.. ak sa neda ten zlatý klas tak to vyzera tak ako na fotografii..
akeber
krásna.... aj ja by som to rada vedela ......mne zo zlat. klasu ešte číra nikdy nebola
marienka44
V zelatinovej vrstve pouzijeme stavu z kompotu a navrch svieze slivky. Takze otvarame kompot len kvoli stave? :-)
astheart
@marienka44 : Já myslím, že zavařované švestky by se mohly použít. Ale souhlasím s tvojí připomínkou i s ostatníma, že recept je trošku zmatený...:) Těm Zlatým klasům nerozumím taky......
redakcia
Kontaktovali sme autora receptu, a zlatý klas tam naozaj nepatrí. Suroviny aj postup sú teraz uvedené správne.
astheart
@redakcia : Děkujeme, ale teď zas tam je odkaz na základní piškotové těsto KAKAOVÉ .... a korpus v receptu je bílý......Pan šéfkuchař by měl být pozornější. My si s tím poradíme, ale co začínající děvčata???
astheart
A ještě z 8 vajec!!!! To je skutečně moc! - Myslím ten piškot....
evanaaa
Základný piškót je podľa mňa, ak sa zmiešajú žĺtky s cukrom a až potom sa do nich dá sneh z bielkov a múka ( s práškom do pečiva). K tomuto základu sa potom môže pridať olej, mlieko a iné suroviny. Ten druhý popis, opačný, kde sa do snehu zamiešajú ltky je dobrý napr.pri príprave dia piškóty a je trochu hutnejší, než ten prvý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia