Slivková torta
Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 3. októbra 2011
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 3. októbra 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 1 ks |
|
| Jogurtová plnka: | |
| 500 ml |
|
| 300 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 balíček |
|
| z 1 citróna |
|
| Želatínová vrstva: | |
|
|
|
|
|
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| 500 g |
|
Postup
-
1
Jogurtová plnka: smotanu vyšľaháme dotuha. Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Primiešame šľahačku a necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Želatína: použijeme šťavu z kompótu, v ktorej rozpustíme želatínu a doplníme vodou do približne jedného litra. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale výrobku.
- 3
Na piškótu nanesieme plnku, pridáme ďalší plát a opäť plnku. Na plnku naukladáme čerstvé slivky nakrájané na plátky a zalejeme želatínou nad úroveň sliviek.
- 4
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








robim aj tak že do šťavy z ovocia davám zlatý klas ale už nedávam želatinu a vtedy nie je želatina číra.. ak sa neda ten zlatý klas tak to vyzera tak ako na fotografii..