Slávnostná čokoládovo-banánová torta bez lepku

novalim - fotkaNovalim, 26. decembra 2018 13:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Slávnostná čokoládovo-banánová torta bez lepku Foto: novalim

Oslávte Silvestra so všetkou noblesou. Verte, že keď ponúknete vašim silvestrovským hosťom túto slávnostnú tortu, budete hviezdou párty :-). Aj bezlepkovo sa dá majstrovsky piecť. Slávnostná čokoládovo banánová torta je toho dôkazom.

12
porcií
60 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

Na korpus:
200 g
1/2 bal.
6 ks
125 g
180 g
1 bal.
1 PL
kúsok (na vymastenie formy)
trocha (na vysypanie formy)
Na plnku:
500 ml
100 g (ideálne 60%)
1 bal.
1 bal. (napr. Bánovecká)
1 ks (veľký)
Na polevu:
100 g
40 g
Na ozdobu:
 (maliny, čučoriedky, banán)
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov. Vo väčšej mise vyšľaháme mixérom žĺtky so zmäknutým maslom, práškovým a vanilínovým cukrom.

  2. 2

    Potom pridáme múku a prášok do pečiva a zamiešame.

  3. 3

    Nakoniec do cesta zľahka vmiešame sneh z vyšľahaných bielkov.

  4. 4

    Polovicu cesta vylejeme do tortovej formy s priemerom cca 23 cm, ktorú sme si vopred vymastili a vysypali múkou.

  5. 5

    Do druhej polovice cesta vmiešame ešte kakao a tú potom krížom – krážom rozlejeme do formy. Takto nám vznikne mramorový efekt.

  6. 6

    Cesto dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 25 minút.

  7. 7

    Kým sa pečie cesto, pripravíme si plnku. Puding uvaríme s mliekom podľa návodu, odstavíme a ešte za horúca doňho nalámeme čokoládu. Poriadne premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.

  8. 8

    Necháme vychladnúť a primiešame smotanovú nátierku. Vznikne nám čokoládová plnka chuťou pripomínajúca termix.

  9. 9

    Banán si nakrájame na kolieska.

  10. 10

    Po upečení korpus necháme vychladnúť, následne otvoríme tortovú formu a cesto si pozdĺž prerežeme na tri časti.

  11. 11

    Na spodnú časť korpusu natrieme polovicu plnky, prikryjeme druhou časťou korpusu. Na tú natrieme druhú polovicu plnky a poukladáme do nej kolieska banánu. Prikryjeme treťou časťou korpusu a na vrch natrieme marhuľový lekvár.

  12. 12

    Nakoniec polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli zmiešaním horkej čokolády a kokosového tuku. Keď nám čokoláda na povrchu trochu zatuhne, ozdobíme ovocím a mandľovými lupienkami.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist