Slávky

Slávky s feniklom

Autor receptu: redakcia

Slávky už bežne kúpite u predajcov rýb, alebo v supermarketoch, v krajnom prípade môžete použiť aj mrazené. Konzumujeme len slávky, ktoré sa varom otvoria, zatvorené vyhodíme.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Omáčka: Najemno pokrájanú šalotku, fenikel a zemiaky pomaly a krátko dusíme (asi 10 minút) na masle so štipkou soli. Dôležité je, aby šalotku nezhnedla. Potom pridáme biele víno a varíme, až je víno takmer vyvarené. Pridáme kurací vývar a zredukujeme ďalším varom na polovicu. Ďalej pridáme smotanu, Ricard Pastis a povaríme asi 5 minút. Scedíme a prepasírujeme cez jemné sitko. Necháme vychladiť, ochutíme soľou a korením.
  2. Slávky dôkladne očistíme a umyjeme. Pripravíme hrniec, do ktorého dáme pripravenú omáčku, necháme zovrieť. Pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a fenikel. Nakoniec pridáme slávky a prikryjeme. Dusíme 4–5 minút, kým sa neotvoria. Ihneď podávame.