Bábovka
Šľahačková bábovka s mandľami
Autor receptu: redakcia
Bábovka ako stvorená na víkendové popoludnie.
16 ks porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia rozklepneme do misy. Pridáme práškový cukor a vanilkový cukor a šľaháme do hustej peny. Prilejeme smotanu a premiešame. Potom do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a so štipkou soli a opatrne zapracujeme.
- Maslo dáme rozpustiť. Potom ho opatrne vlejeme do cesta a zapracujeme. Nakoniec primiešame mleté mandle. Cesto nalejeme do bábovkovej formy vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Po upečení necháme bábovku asi 10 minút odpočívať vo forme, potom ju vyklopíme na mriežku. Po vychladnutí ju posypeme práškovým cukrom
a nakrájame na kúsky.