Bábovka

Šľahačková bábovka s mandľami

Autor receptu: redakcia

Bábovka ako stvorená na víkendové popoludnie.

16 ks
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozklepneme do misy. Pridáme práškový cukor a vanilkový cukor a šľaháme do hustej peny. Prilejeme smotanu a premiešame. Potom do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a so štipkou soli a opatrne zapracujeme.
  2. Maslo dáme rozpustiť. Potom ho opatrne vlejeme do cesta a zapracujeme. Nakoniec primiešame mleté mandle. Cesto nalejeme do bábovkovej formy vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou.
  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Po upečení necháme bábovku asi 10 minút odpočívať vo forme, potom ju vyklopíme na mriežku. Po vychladnutí ju posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.