Fazuľová polievka

Sladko-kyslá fazuľačka (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

Sladko-kyslá fazuľačka, ktorú by mala vedieť pripraviť každá gazdinka.* Je množstvo receptov a verzií a ja ju robím takto. Množstvo si treba prispôsobiť kvôli objemu hrnca. Každý varí iné množstvo, takže približne...

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si najlepšie na noc namočíme fazuľu do vody, aby zmäkla. V hrnci na oleji do hneda upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkový list, korenie nové celé a necháme rozvoňať.
  2. Pridáme vopred namočenú fazuľu, zalejeme vodou podľa potreby, pridáme údené mäso alebo kosť a varíme, dokým nebude fazuľa polomäkká. Medzitým si pripravíme zemiaky - umyjeme, nakrájame na kocky. Keď je fazuľa ideálna, vyberieme mäso, pridáme zemiaky, korenie, soľ alebo vegetu podľa chuti a ďalej varíme. Keď už sú zemiaky skoro hotové, pridáme ocot a kryštálový cukor podľa chuti, pretlačený cesnak, sladkú smotanu, môžeme pridať mäso nakrájané na kocky, prípadne ešte dochutíme podľa chuti a necháme chvíľu povariť.
  3. Nech sa páči, máme hotovo. My ju najradšej podávame s langošmi alebo čerstvým pečivom.