Syrové pagáče
Syrové pagáče

Skvelé pagáče s plesňovým syrom videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. apríla 2022

Pagáče sú hádam najobľúbenejšie slané pečivo v domácnostiach. Je na ne naozaj strašne veľa receptov, no predsa ich nikdy nie je dosť🙂 Tieto Zobraziť celý popisPagáče sú hádam najobľúbenejšie slané pečivo v domácnostiach. Je na ne naozaj strašne veľa receptov, no predsa ich nikdy nie je dosť🙂 Tieto pagáčiky so syrom s modrou plesňou sú jednoducho úžasne chutné a miznú už z plechu ešte za tepla😉
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/04/skvele-pogace-so-syrom-s-modrou-plesnou.html?m=1

20 minút
na 190 °C
Skvelé pagáče s plesňovým syrom (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
500 g
400 g (10 %)
100 ml
2 ks
cca.400 ml
42 g
1,5 PL
2 PL
10 g
Plnka:
300 g
125 g
Na podsypávanie pri vaľkaní:
Na vrch:
1 ks
 (ľubovoľné)




Postup

  1. 1

    Obe múky, soľ, cukor a prášok do pečiva premiešame najprv lyžicou. Následne pridáme olej, žĺtky, jogurt a v mlieku napučané droždie. Vypracujeme pomerne mäkké a ešte dosť lepivé cesto. Poprášime ho múkou a krátko vymiesime do bochníka. Cesto necháme 1/2 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Na plnku si roztlačíme plesňový syr a zmiešame ho s rozpusteným maslom. Ak chcete, môžete plnku ešte osoliť, to záleží na vás🙂

  3. 3

    Po uplynutí času cesto pomocou škrobu vyvaľkáme na veľký kruh a natrieme ho plnkou. Napokon cesto klasicky ako pri pagáčikoch poskladáme, jedine s tou výnimkou, že trochou plnky natrieme ešte cesto aj medzi skladaním🙂 Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj video. Nakoniec takto poskladané cesto necháme zakryté 30 minút kysnúť. Cesto sa prekladá len RAZ , nie 3x🙂

  4. 4

    Po uplynutí času cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,5 prsta a vykrajujeme pagáče ľubovoľnej veľkosti. Ja som vykrajovala pohárom, lebo som chcela väčšie pagáče🙂 Pri vykrajovaní si môžete namáčať vykrajovátko do trochy oleja, ľahšie a krajšie vykrojí. Pagáče ukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme ich ešte takto 25 minút podkysnúť.

  5. 5

    Podkysnuté pagáče natrieme bielkom a posypeme semienkami. Pečieme vo vopred zohriatej rúre na 190 °C cca 20 minút. Treba si to sledovať👍

  6. 6

    Pagáče sú úžasne chutné a voňavé😍 Cesto ľahučké a zvonka jemne chrumkavé. Vrstvy cesta sa pekne oddeľujú aj napriek tomu, že bolo prekladané iba raz. Neváhajte vyskúšať tieto pagáčiky ak máte radi plesňový syr! U nás doma sú veľmi obľúbené🙂 Prajem dobrú chuť!

    Skvelé pagáče s plesňovým syrom (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

zahra
Tvoje vytvory su na Vareche neprehliadnutelne. Dalsi zo skvelych receptov pri ktorych mozu byt obchody aj tyzden zatvorene a napriek tomu pohostim mnozstvo priatelov.Dakujem pekne.
jankov
Pagáče obľubujem...ale teraz troška pokritizujem...cítim ich vôňu a chuť a nemám ich pred monitorom...samo, že kritika sa netýka kuchtíčky cesminaz, ale nedokonalosti internetu...isto tento recept vyskúšam čo najskôr...:-)
haji
Pagáče s plesňovým syrom musí být famózní... Krásná práce!! Můj obdiv a poklona, Cesmínko!
majkab
Dnes som piekla a sú vynikajúce . Do plnky som pridala nasekaný medvedí cesnak mňamka .
cesminaz
@zahra dakujem krásne🥰 si velmi milá, som rada, že sa pečivko páči @majkab super👍som velmi rada, že chutili! Vdaka za odozvu. @haji zlatá dakujem🥰 @kucharka 😅😅 beriem to ako pochvalu! @jankov 😄 tak to veru už nieje v mojich rukách! Ak vyskúšaš, daj vedieť. Pekný deň všetkým.
fifa
Cezminka, velmi pekne dakujem, konecne mam recept na fantasticke pagace, robila som skvarkove, super rychla priprava, ziadne 2-3x prekladacky a vysledok FAMOZNY, makkucke aj druhy den, este raz dakujem, (dlho som skusala pagace, tieto su TOP)
1x zahra
kimlo
Vyzerajú výborne, plesňový syr mám tak vyskúšam. 👍
1x zahra
adjunkt
...práve som ich dorobila.....sú famózne....iný výraz na ne neviem použiť....ďakujem cezmínka za recept.


janaor
Aj ja idem pochvalit recept,robila som z polovicnej davky.Nemala som jogurt,pouzila som kyslu smotanu a vydarili sa.Este raz vdaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia