Silvestrovská kapustnica fotorecept

marcel83 - fotkamarcel83, 31. decembra 2014
Silvestrovská kapustnica (fotorecept)
Foto: marcel83

tak, ako ju robím ja ;)

10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 kg
1 nožička
10 guličiek
5 guličiek
1 ks
2 PL
1 stredná
2 hrste
5 ks
1 PL

Postup

  1. 1

    Do vody si dáme variť kolená.

    Silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú uvarené, necháme vychladnúť a mäso oberieme, natrháme na menšie kúsky.

    Silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prerežeme si kapustu na menšie kusy

    Silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kapustu do vývaru, prihodíme na kolieska nakrájanú klobásu, 1 PL sladkej papriky a privedieme k varu.

    Silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak nám kapusta vrie, pridáme sušené huby a krátko povaríme, aby huby zmäkli.

    Silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa nám huby v kapuste varia, na masti si opražíme do zlatava na drobno nasekanú cibuľu, pridáme 1 PL červenej papriky, krátko popražíme /paprika nesmie zhorknúť/ a vlejeme do kapusty. Krátko povaríme.

    Silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vsypeme mäso z kolien.

    Silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prihodíme slivky a krátko povaríme.

    Silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme vychladnúť na balkóne pri -14°C :D. Na druhý deň zohrejeme a môžeme podávať. :)

Diskusia k receptu

radox1
nooo,konecne nie kapustnica z chladnicky,aj recept dobry,len bod 6 robim uplne na zaciatku aby sa cibula rozvarila plus zarestujem maly husty pretlak.
frezia68
Huby nenamáčaš? Skvelá kapustnica a teraz ten balkón ozaj slúži výborne,aj ja tam mám policu na jedlo :-)
jozka2
Aj ja namacam predom huby a potom tu stavu pouzijem do kapustnice a aj cibulku tak ako pise radox.Mas ju zaiste veeelmi dobru,kolienko dodava ten spravny smrnc.Dala by som si tak za tanier po pol noci.5 Prajem prijemneho Silvestra a stastlivy NOVY ROK 2015.
terinka55
Dobre si navaril! Robím podobne, pridávam však aj strúhaný surový zemiak. Štastný a veselý!
sovka62
Nad takýmto tanierom by sa moja lepšia polovička olizovala aj za ušami! A ja mu, chudákovi, varím úplne inak. Mäso čerstvé, pliecko, údenú chuť dodá klobása, ktorú nechám v kapuste povariť tak zo desať minút, potom vyberiem, nechám vychladnúť a pokrájam. Kolieska klobásy pridám do kapusty až nakoniec. Huby vynechávam, lebo mne nechutia a slivky dám, len ak sú náhodou poruke. Zalievam smotanou. Čiže celkom inak ako ty a vždy rovnako.
Že by som sa polepšila a aspoň raz navarila podľa teba? Asi by som mala, ten sa ten môj poteší.
ivav
@sovka62 , ja varím skoro navlas akú Ty, len ja vynechávam slivky a dávam aj huby. Je vždy výborná! PF 2015
jozefj
Neskutočne dobrý recept. Niečo také som ešte nevidel,bezchybne, famózne.Majster sa nezaprie.
uka424
Včera som ju tiež varila - podobne len s malými odchýlkami. Manžel ju má neskutočne rád. Aj tvoja vyzerá veľmi dobre.
evanaaa
Tiež som včera navarila za hrnčisko kapusty, len kto to bude jesť, sme dvaja...? Ja dávam aj čerstvé pliecko, ako @sovka , dusím ho na cibuľke a potom postupne pridám hríby, údené ( mala som vxykostené kolienko) tiež už pokrájané a nakoniec klobásku, ale ju pokrájem na kolečká, smotanu ani slivky nedávam. A v TV ukazovali, ak jeje je veľa, stačí dať do pohára a zasterilizovať, čo som aj ja robila v predmin. rok, prvé poháre boli dobré, prišli vhod, ale posledné dva asi skysli, neviem ale prečo, veď bola z jedného hrnca tá kapusta. Tak teraz zvyšok radšej zamrazím.
safran
kapustnicu aj fotku máš peknú, ale spôsoby? neokrôchaný si chlap!
nevieš stráviť tú olejnicu podzemnú? veď si kúp arašidy a je to :-)
1x amia
marcel83
@safran - nema to ziadnu chut, je to drahe jak prasa a farbi to na zlto... Cize nic moc...

Radsej budem "neokrochany" chlap, ako sa niekomu tlacit do zadnych partii. ;)

marcel83
No tak som si prehodil slovicka, no boze :) Zato ty si mi proaktivne napisala TS, ze co je to za odrodu, ze taku nepoznas, ze mozno taka existuje. Tiez si bola mimo :) Samozrejme, ze nie. Je len Podzemnica Olejna - tebou spominany "arashit" /arasid/ :)
safran
takže opäť iba povrchné vedomosti :-) ale nebudem sa s Tebou hádať, ani venovať Ti ďalší čas, čo som chcela, som vyjadrila - rovno! nemusela som na to vytvárať okolo polnoci nový nick marcel84 howgh!
1x amia
safran
pekne prekrúcaš :-) chcela som od Teba latinské pomenovanie, keďže si sa oháňal linkami z netu - že taká existuje :-)
ale konečne si to uznal, to stačí, aj vtedy som napísala, že mýliť sa je ľudské, ani teraz to inak nemám
marcel83
Preboha a kto ta ziadal o taku nehoraznost! :) A co mate s tym topovanim, toplistami a podobnymi sprostostami?! Ja sem nedavam recepty koli "topovaniu". A uz toboz nie koli tomu tvojemu.
evita1b
Vyzerá výborne, no na liptove sa do nej dáva ,,SLEPÁ KURA". Je to niečo podobné ako viedenský knedlík ale z očkvarenou slaninkou a cibiľkou. Pridá sa aj majoránka a čierne korenie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha