Foto: megdesign
Troška pozmenená klasika ;)
Postup
-
1
Do hrnca dáme do vody variť koleno a rebrá. Pridáme korenia a bobkáč. Po uvarení /mäso ide ľahko od kosti/ mäso vyberieme a do vývaru pridáme kapustu.
-
2
Mäso dáme vychladnúť a nakrájame si na kolieska klobásu.
-
3
Nakrájanú klobásu pridáme do hrnca a krátko povaríme. Keď nám klobása pustí farbu/masť, pridáme za hrsť sušených hríbov.
-
4
Vychladnuté mäso oberieme od kosti a natrháme na kúsky.
-
5
Vsypeme do kapusty a necháme prejsť varom.
-
6
Odstavíme z ohňa a necháme schladnúť, aby nebola kapusta vrelá. Naplníme do 7 dcl pohárov a sterilizujeme pri 70°C. /v mojom pripade umyvacka riadu/. Ideálne jedlo, ak sa nám nechce variť : vysypem pohár do malého hrnca, prihrejem, spravím zemiaky /chlieb/ a večera na stole. PS: Papriku netreba, klobása nám pekne opaprikoví. ;)
robievam podobne, pre seba pridávam ešte štipľavú papriku, vôbec nemusí byť.
tiež niekoľko fliaš zavarím a odložím do špajze.
je super mať po ruke hotové, chválim ťa a ***** dávam.
Veľmi dobrý spôsob pomoci v čase núdze a zároveň aj zachovanie domácich vitamínov.
V uvode mas napisane : "Troška pozmenená klasika ;)" Cize, je to principialne rovnaky postup, ale ovar je z udeneho kolena....
www.viscojis.cz/teens/index.php?option=com_content&...