Shakshouka
Shakshouka

Shakshouka so špenátom a s fetou videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 20. januára 2022

Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj pre kuchárov začiatočníkov!

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
400 g
1 hrsť
2 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Olivový olej vlej do hlbokej panvice na miernom ohni a 3 minúty v ňom dosklovita zatiahni cibuľu nakrájanú na pásiky. Osoľ a posyp čiernym korením.

  2. 2

    Umytú papriku vydlab a nakrájaj na tenké pásiky. Pridaj do panvice spolu s prepučeným cesnakom. Za stáleho miešania ich nechaj zoznámiť sa na 30 sekúnd. Prisyp všetky koreniny a venuj im ďalších 30 sekúnd miešania. Nakoniec zmes zalej lúpanými paradajkami. Zvykne sa pridávať aj lyžica harisy, ak zoženieš, tak smelo do toho! Všetko premiešaj, doľaď soľou a korením, zníž teplotu sporáku na minimum a nechaj variť 20 minút.

  3. 3

    Lístky špenátu vmiešaj do hotovej, mierne zredukovanej zmesi. Potom varechou v shakshouke vydlab také malé jamky, do ktorých vylúpni vajíčka z ich škrupiniek. Panvicu prikry pokrievkou a var 5-7 minút - podľa toho, ako veľmi tekuté žĺtky chceš.

  4. 4

    Podávaj posypané nadrobenou fetou a posekanou vňatkou s koriandrom.

  5. 5

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

erikao
Šakšuka je blízkovýchodné jedlo, najčastejšie sa ako pôvod udáva Izrael, ale stretla som sa aj tvrdením, že Libanon, či Turecko. Je vynikajúca a je tu viac receptov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia