Obložený chlieb
Obložený chlieb

Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 28. februára 2019
Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

200 g
70 g
10 g
4 ks
1 PL
40 g
80 g
50 g
Semienkový chlieb:
110 g
320 g
190 ml
50 g (tekvicové, ľanové, chia, sezam, ovsené vločky)
1 g
5 g




Postup

  1. 1

    Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html

  2. 2

    V miske zmiešame majonézu s najemno postrúhaným chrenom a dochutíme soľou.

  3. 3

    Do kastrólika nalejeme asi pol litra vody a prilejeme ocot. Privedieme do varu. Do vriacej vody opatrne rozbijeme vajíčka, na miernom ohni tiahnutím pripravujeme asi 2 – 3 minúty.

  4. 4

    Podávanie: Na tenký plátok chleba rozotrieme chrenovú majonézu, na ňu poukladáme na menšie časti natrhaný listový šalát s rukolou. Na šalát poukladáme preložené plátky sušenej šunky a natenko nakrájané kyslé uhorky a reďkovku nakrájanú na mesiačiky. Úplne navrch položíme stratené vajíčko, na ktoré položíme druhý plátok chleba potretý chrenovou majonézou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia