Obložený chlieb

Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html
  2. V miske zmiešame majonézu s najemno postrúhaným chrenom a dochutíme soľou.
  3. Do kastrólika nalejeme asi pol litra vody a prilejeme ocot. Privedieme do varu. Do vriacej vody opatrne rozbijeme vajíčka, na miernom ohni tiahnutím pripravujeme asi 2 – 3 minúty.
  4. Podávanie: Na tenký plátok chleba rozotrieme chrenovú majonézu, na ňu poukladáme na menšie časti natrhaný listový šalát s rukolou. Na šalát poukladáme preložené plátky sušenej šunky a natenko nakrájané kyslé uhorky a reďkovku nakrájanú na mesiačiky. Úplne navrch položíme stratené vajíčko, na ktoré položíme druhý plátok chleba potretý chrenovou majonézou.