Sekaná so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou

nathaliez - fotkanathaliez, 1. februára 2012
Sekaná so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou
Foto: nathaliez
4
porcie
80 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
Sekaná:
2 ks
6 hrstí
 , pokiaľ sekaná nebude držať pokope
Zemiaková kaša:
300 g




Postup

  1. 1

    Vopred namočenú šošovicu dáme variť s mrkvou a jednou cibuľou. Asi po 20 minútach odstavíme z ohňa a rozmixujeme. **Keď zabudnete šošovicu namočiť, jednoducho ju "zošokujte" vriacou vodou a nechajte chvíľu postáť**

    Sekaná so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou - obrázok 1
  2. 2

    Hoväzie mäso, bylinky, soľ, korenie, strúhanku, cesnak, cibuľu, vajíčka ( Poprípade mlieko ) zmiešame spolu

    Sekaná so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou - obrázok 2
  3. 3

    Vytvarujeme bochník, alebo dáme do formy. Potrieme bielkom. Keď sa bielok mierne zapečie, potierame každých 20 min. vodou. Kto nepoužije formu, vodu môže kľudne vodu naliať k sekanej. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C - 1 hod.

    Sekaná so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou - obrázok 3
  4. 4

    Pristúpime k zemiakovej kaši. Postup každý pozná, ale istota je istota. Dáme si variť zemiaky. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme maslo, mlieko, smotanu, soľ a korenie. Všetko si dobre "rozmačkáme" prípadne použijeme mixér.

    Sekaná so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia