Sekaná so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou
Autor receptu: nathaliez
4 porcie |
80 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Vopred namočenú šošovicu dáme variť s mrkvou a jednou cibuľou. Asi po 20 minútach odstavíme z ohňa a rozmixujeme.
**Keď zabudnete šošovicu namočiť, jednoducho ju "zošokujte" vriacou vodou a nechajte chvíľu postáť**
- Hoväzie mäso, bylinky, soľ, korenie, strúhanku, cesnak, cibuľu, vajíčka ( Poprípade mlieko )
zmiešame spolu
- Vytvarujeme bochník, alebo dáme do formy. Potrieme bielkom.
Keď sa bielok mierne zapečie, potierame každých 20 min. vodou.
Kto nepoužije formu, vodu môže kľudne vodu naliať k sekanej.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C - 1 hod.
- Pristúpime k zemiakovej kaši. Postup každý pozná, ale istota je istota.
Dáme si variť zemiaky. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme maslo, mlieko, smotanu, soľ a korenie. Všetko si dobre "rozmačkáme" prípadne použijeme mixér.
|