Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 26. januára 2016
Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie (fotorecept)
Foto: mesiar50

Je to vlastne fašírka pečená v chlebovej forme.

Suroviny

Suroviny na sekanú:
1 100 g mleté
400 g mleté
380 g tekovský salámový
100 ml studená
 na potretie formy
1 ks čerstvá
Koreniny :
cca 1/2 ČL
1 PL bez glutamanu
1 ČL sušená
1/4 ČL
1/4 ČL mletý
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na obrázku vidíte hlavné suroviny a sú to: Hovädzie mäso mleté, bravčové mäso mleté, paprika kápia čerstvá červená a tekovský údený syr.

    Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsá pomiešame v jeden celok a pridáme trochu soli, vegetu a ostatné koreniny resp. koreniny môžete pridať také, ktoré Vám vyhovujú. Ďalej pomocou šľahača s hákmi a pridaním studenej vody mäso zopár minút premiesime. Po ukončení úkonu by malo mať mäso lepivý efekt.

    Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej k vyhnietenému mäsu pridáme posekanú kápiu a syr pokrájaný na kocky.

    Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Boky a spodok chlebovej formy vymastíme bravčovou masťou.

    Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso do formy vkladáme postupne. Dotláčame dlaňou na jeho povrch, aby bolo v diele čím menej vzduchových bublín a dielo sa lepšie spojilo. Mäso vložíme do predohriatej elektrickej rúry a pečieme ho pri 150 C / 2 hodiny. Piekol som ho v strede el. rúry.

    Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení z mäsa zlejeme masť a dáme si ho na chladné miesto. Nemalo by sa krájať za tepla. Mali by sme počkať aspoň 4 hodiny, aby sa mäso ochladilo aj v jadre sekanej. Ja som ho porcoval už po hodine, keďže si ho moja dcérka želala ochutnať.

    Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Supéééér, za horúca, za tepla i za studena, Laci kamarát! So zemiakovou kašou a kyslou uhorkou, ale aj s chlebom, či v domácej žemli, á la Mäsiar @mesiar50 a naviac v parádnom predvedení!
@patroveckypitrs
Priateľu,ďakujem ti pekne.

@ariela6
Ahoj.Nie sú to klobásky,keď si zväčšíš foto tak tam budeš vidieť špekačky,obyčajné párky,špiské párky a paprikovú klobásu.
Výrobky som robil v mäsovýrobe kde som v tých rokoch robil.
Srdečne ti ďakujem a pekne ťa pozdravujem.

@kecemis
Kamarát,ďakujem ti pekne.

@sracz
Tak je ako píšeš kamarát @sracz ,Feri.Využitie jedla či v studenej kuchyni,alebo aj za tepla so zemiakmi trebárs.Ďakujem ti pekne.

@izabella929
Ďakujem ti pekne Izabelka zlatá. :-)

@terinka55
Máš pravdu.Jedlo som sa snažil spraviť po domácky a bez chémie.
Inak mäso na sekanú sa podľa normy mieša pridanám rýchlosoli a rôznych emulgátorov.Srdečne ti ďakujem.

@annan
Kľudne odskúšaj a určite neobanuješ.Na úvodnej fotke ju mám nakrájanú na hrubo a preto som dodatočne pridal dnes aj foto čo vidíš,, nado mnou.".Ďakujem ti pekne.
@mesiar50
chlapče zlatý...ešteže ťa tu mám aspoň takto virtuálne..každá tvoja rada..každý tvoj tip..každé jedlo mi dobre padne..
toto urobím v sobotu..budeme mať chutný obed a ja minimálnu robotu..:-)
pozdravujem
Paráda, som sa kedysi narobila fašíriek, veľmi obľúbeného jedla mojich synov, teraz stačí z času načas pár kúskov na panvici.☺
@radost
Nepíšem to nikde v recepte,ale tie kocky syra boli niektoré aj centimetrové.Je to dôležité pre peknú mozaiku pri rezaní produktu.To len taký tip pre,,kamarátov".Veľmi pekne ti ďakujem a srdečne ťa pozdravujem. :-)
ja štefánsku, tak volám fašírkové mäso plnené uvareným vajcom, v strede zrolované, Laci môžem jesť na studeno, na teplo, aj tri dni v kuse, veľmi mám rada mleté mäso, ale len ja doma, ostatní raz a dosť, ale ukladám si tvoj recept so syrom a kapiou, zíde sa mi
@havino
Poznám fašírkové mäso plnené vajcom.
Je to chutné jedlo ktoré aj ja obľubujem.
Tánička ďakujem ti pekne.

@jack
Inšpiroval som sa holandským syrom
a sekaná bola naozaj ok.Ďakujem ti pekne.

Pridaj komentár k receptu: