Sea Bass ( Morský Vlk ) so Samphire a hráškovou kašou
Foto: ethanel
Sea Bass v preklade Morský Vlk a Samphire je niečo čo v UK voláme morská špargľa. Snažil som sa nájsť slovenský preklad ale určite to Zobraziť celý popisSea Bass v preklade Morský Vlk a Samphire je niečo čo v UK voláme morská špargľa. Snažil som sa nájsť slovenský preklad ale určite to je jeden z 30 druhov Slanorožca byliného ( Salicornia herbacea L. )
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morského Vlka alebo filety si umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme utierkou, dáme na tanier a odložíme na chladné miesto. Morský asparágus si očistíme, zbavíme sa tmavých a oschnutých alebo už mäkkších častí, umyjeme dobre pod tečúcou vodou a odložíme do chladu.
-
2
Hráškovú kašu si pripravíme nasledovne a úplne jednoducho, nakrájanú šalotku speníme na masle pridáme hrášok, podusíme, podlejeme vývarom, keď je mäkký pridáme smotanu a kúsok masla a rozmixujeme ho na kašu, mala by ostať hustejšia a nie úplne krémová. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Mlieko zohrejeme, pridáme maslo a múčku z homára, povaríme a necháme vychladnúť na teplotu okolo 60 C, pridáme lecitín a dobre rozmixujeme ponorným mixérom. Odstavíme a necháme v teple. Neprehrievajte pretože ak sa lecitín prehreje už nespravíte krásnu a pevnú penu. Penu je najlepšie pripraviť pár minút pred podávaním ponorným mixerom a to tak že tekutinu si nalejete do sklenného pekáča s časti prekryjete kuchynskou fóliou a ponorným mixérom, fólia Vás zachráni pred fŕkaním.
- 4
Rozohrejeme si teflónovú panvicu ak nemáte ,, myslím že v dnešnej dobe už je v každej domácnosti :) ,, ak nie tak si nastrihajte papier na pečenie vo veľkosti filetovanej ryby, to Vám pomôže pri nepripálení a prilepení ryby na panvicu. Na panvicu pridáme maslo a trochu oleja, filety ryby si prekrojíme šikmo tak aby nám ostalo z každej filety po dva kusy. Kožu narežeme, to nám zabráni krúteniu sa ryby. Opekáme na každej strane do zlatova ale tak aby Vám neoschla.
- 5
Popri pečení ryby si rozohrejeme daľšiu panvičku na ktorú pridáme maslo a dobre rozohrejeme, pridáme morskú špargľu a restujeme asi 5 minút. http://media.web.britannica.com/eb-media/62/5662-004-D54C122C.jpg
- 6
Na tanier si nanesieme hráškovú kašu na ňu uložíme morský asparágus, preložíme rybou a polejeme penou z homára, podávame samostane alebo s novými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu