Sarma

Autor receptu: ivo

Sarma je jedlo ktoré u nás pripravuje svokor 1-2 krát do roka. Kedže mi veľmi chutí rozhodol som sa pri jeho príprave stráviť čas v kuchyni a naučiť sa ho variť ..... veď ako sa hovorí raz vidieť je viac ako sto krát počuť :)

40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do mletého mäsa pridáme soľ, papriku, korenie, cesnak, rascu, premytú ryžu a necháme postáť ako keď robíme domáce klobásy ....
  2. Do horúcej vody na pár minút vložíme hlávku kapusty, aby zmäkla a potom postupne odoberáme listy do ktorých zatočíme mäsovú zmes, ( nie veľmi na tuho lebo ryža pri varení zmení objem ).
  3. Naplnené kapustové listy dáme variť do osolenej kyslej vody asi na 1/5 hod. po dovarení vodu vylejeme do hrnca kde varíme kapustu.
  4. V druhom hrnci si na masti speníme cibuľu, cesnak, vložíme kyslú kapustu ja používam overenú kyslú kapustu z KOLÁR, bôbkový list, dolejeme vodu v ktorej sme uvarili naplnené kapustové listy. Pred dovarením kapusty pridáme klobásu nakrájanú na tenké kolieska a varíme. Potom pridáme smotanu na varenie s hladkou múkou, pochúťkovú kyslú smotanu.
  5. Nakoniec pridáme plnené kapustové listy trochu povaríme a dochutíme ..... dobrú chuť