Šampiňónové rizoto
Šampiňónové rizoto
Autor receptu: kucharocka123
Tip na obed alebo aj večeru.
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a speníme nadrobno nakrájanú šalotku, následne k nej pretlačíme cesnak a spolu do sklovita opražíme.
- Pridáme očistené, pod vodou prepláchnuté a na prúžky nakrájané šampiňóny. Osolíme, ochutíme korením, premiešame a krátko ďalej restujeme, kým huby pustia vodu.
- Prisypeme ryžu, podlejeme naberačkou vývaru a za stáleho miešania krátko povaríme.
- Vývar dolievame za neustáleho miešania postupne po naberačkách dovtedy, kým sa vstrebe do ryže a bude uvarená na al dente (vrch zrna musí byť mäkký, avšak jadro mierne tuhšie). Ryža bude hotová za cca 16-18 minút.
- Nakoniec zamiešame maslo a nastrúhaný syr, ak treba ešte dochutíme, zakryjeme pokrievkou, odstavíme zo zdroja tepla a necháme dôjsť.
- Pri podávaní rizoto môžeme ozdobiť nastrúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Servírujeme s čerstvým šalátovým zeleninovým mixom.
Dobrú chuť!