Šampiňónové rizoto

Šampiňónové rizoto

Autor receptu: kucharocka123

Tip na obed alebo aj večeru.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olivový olej a speníme nadrobno nakrájanú šalotku, následne k nej pretlačíme cesnak a spolu do sklovita opražíme.
  2. Pridáme očistené, pod vodou prepláchnuté a na prúžky nakrájané šampiňóny. Osolíme, ochutíme korením, premiešame a krátko ďalej restujeme, kým huby pustia vodu.
  3. Prisypeme ryžu, podlejeme naberačkou vývaru a za stáleho miešania krátko povaríme.
  4. Vývar dolievame za neustáleho miešania postupne po naberačkách dovtedy, kým sa vstrebe do ryže a bude uvarená na al dente (vrch zrna musí byť mäkký, avšak jadro mierne tuhšie). Ryža bude hotová za cca 16-18 minút.
  5. Nakoniec zamiešame maslo a nastrúhaný syr, ak treba ešte dochutíme, zakryjeme pokrievkou, odstavíme zo zdroja tepla a necháme dôjsť.
  6. Pri podávaní rizoto môžeme ozdobiť nastrúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Servírujeme s čerstvým šalátovým zeleninovým mixom. Dobrú chuť!