Šalviové kuracie prsia v pomarančovo-rozmarínovej omáčke

elixir - fotkaelixir, 16. marca 2013
Šalviové kuracie prsia v pomarančovo-rozmarínovej omáčke
Foto: elixir

Keď som videla krásny recept Čokoládovo-pomarančová torta od @mesiar50, inšpirácia pre dnešný obed bola na svete. :) Pomaranč. Jedlo je pomerne korenisté.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Mäso:
2 ks
1 ČL (nasekaný)
1 ČL
1 PL
1 PL
Omáčka:
1 ks (väčší)
30 ml
1 ks (malá vetvička)
1 PL
Iné:
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme a vyklepeme na tenšie pláty, z oboch strán ho potrieme maslom a posolíme.

  2. 2

    Zmiešame spolu rozmarín, šalviu a sekané mandle a jednu stranu každého plátku mäsa posypeme. Potom ho zrolujeme a vložíme do nádoby na pečenie, do ktorej sme dali aj 3 PL masla.

  3. 3

    Na povrchu posypeme ešte troškou čierneho korenia a ak nám zvýšilo z rozmarínovo-šalviovej zmesi, môžeme posypať i tou. Dáme piecť na pol hodinu.

  4. 4

    Omáčka: Z pomaranča orežeme kôru, zbavíme ho zároveň aj bielej vrstvy. Vykrojíme si štyri plátky dužiny a tie odložíme bokom. Zvyšok pomaranča odšťavíme do hrnca.

  5. 5

    K šťave pridáme rozmarín a víno, privedieme k varu. V 2 PL vody si rozmiešame PL maizeny, prilejeme do hrnca a miešame , necháme omáčku hustnúť... Potom odstavíme a zľahka dosolíme.

  6. 6

    Môžeme podávať. Ako prílohu som dala pečené hranolčeky, trošku poľného šalátu a štyri plátky dužiny, ktoré som si odložila bokom. Na ozdobu zopár zaváraných šípok. :)

    Šalviové kuracie prsia v pomarančovo-rozmarínovej omáčke - obrázok 6

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
vyyyborny recept, bylinky to je moje ( a chilii :-)), dobre si to vymyslela aj pekne odfotila, az taky balzam po tych receptoch, co som tu dnes videla, cest vynimkam, je mi z nich nevolno, ja len taku malu radu, kuracie prsia by som neklepala, aby zostali stavnate, ved sa aj tak rychlo urobia
Super receptik ... Tiez robim podobne ken kuracie prsia nechavam v celku tak ako bolo spomenute ;) ale kedze si ich rolovala a plnila akceptujem postup.
aj mne sa Tvoj recept paci, ja ho vyskusam s cervenym pomarancom Tarocco, co mi svokor stale nosi po kosoch, uz neviem, co s nimi... tak u nas bude omacka do cervena :), sikovnica si :)
Vďaka za pekné slová i cenné rady... aj inšpiráciu, ako sa dá podobne jedlo pripraviť nabudúce... bude omáčka do červena a nerolované šťavnatejšie kuracie prsia... :)
Zaujímavý recept, príležitostne vyskúšam!
Všimla som si, že ako omastok používaš stále maslo (ja ho používam až pri dokončovaní jedla, mäso na ňom nepečiem- okrem rezňov v orechovej škrupinke)
Ďakujem...
@mariamka nerobím sama veru... niekto to pre mňa zavaril a postavil v obchode do regálu. :) Zavarené šípky sa dajú použiť ako aj hocaké iné zavarniny... ako kompót, do koláčov, ja som z nich robila aj omáčku (mám tu recept)... čo Ťa napadne.

Pridaj komentár k receptu: