Tarhoňový šalát so zeleninou a pestom

Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 21. februára 2011
Tarhoňový šalát so zeleninou a pestom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 balíček
2 ks
1 ks
1 ks
2 KL
Pesto:
100 g
2 strúčiky
30 g
40 g, (alebo parmezánu)
50 ml




Postup

  1. 1

    Tarhoňu dáme variť do osolenej vriacej vody v pomere 1 l vody na 100 g cestoviny a varíme 7 – 8 minút. Scedíme pomocou sita a prepláchneme studenou vodou. Medzitým nasekáme rukolu a cesnak, potom nastrúhame syr, všetko rozmixujeme na pyré spolu s orieškami a olivovým olejom.

  2. 2

    Vzniknuté pesto dochutíme soľou a korením. Zeleninu umyjeme, z paradajok zrežeme vrchy a vydlabeme dužinu. Uhorky ošúpeme, prekrojíme po dĺžke, vyberieme dužinu, papriku zbavíme semiačok a žiliek. Potom zeleninu nakrájame na kocky alebo pásiky a zmiešame s tarhoňou, pestom a olivami a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

vimar
čo je to zač, ten syr pecorino? kde to zoženiem a ako vyzerá?
amelie
@vimar , pecorino je taliansky zrejúci ovčí syr, ostrejší ako parmezán a dostať ho aj v našich obchodoch, ale dá sa nahradiť parmezánom.
evanaaa
A nie je najlacnejší. Občas ho majú aj v Lídli. Parmezán tiež nepatrí medzi lacné syry, ale oba sa ťažko nahradia.