Tarhoňový šalát so zeleninou a pestom
Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 21. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 21. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Tarhoňu dáme variť do osolenej vriacej vody v pomere 1 l vody na 100 g cestoviny a varíme 7 – 8 minút. Scedíme pomocou sita a prepláchneme studenou vodou. Medzitým nasekáme rukolu a cesnak, potom nastrúhame syr, všetko rozmixujeme na pyré spolu s orieškami a olivovým olejom.
- 2
Vzniknuté pesto dochutíme soľou a korením. Zeleninu umyjeme, z paradajok zrežeme vrchy a vydlabeme dužinu. Uhorky ošúpeme, prekrojíme po dĺžke, vyberieme dužinu, papriku zbavíme semiačok a žiliek. Potom zeleninu nakrájame na kocky alebo pásiky a zmiešame s tarhoňou, pestom a olivami a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu