Tarhoňový šalát
Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Petržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne.* Menej časté je použitie surového petržlenového koreňa. Táto petržlenová zálievka sa dá použiť na akýkoľvek šalát.
|
4 porcie |
20 (+ chladnutie) minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji za stáleho miešania orestujeme tarhoňu dohneda. Potom ju zalejeme vodou asi 2 cm nad povrch (podobne ako keď dusíme ryžu) a pomaly dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.
- K vychladnutej tarhoni pridáme na menšie kocky nakrájanú uvarenú cviklu, papriku a nastrúhanú mrkvu. Premiešame.
- Nakoniec jemne vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
- Na zálievku rozmixujeme očistený petržlen, pridáme k nemu prelisovaný cesnak a ostatné prísady. Premiešame.
- Pridáme k zelenine.
- Dáme na taniere a posypeme sekanou pažítkou.
- Poznámka: Namiesto jablčného octa môžeme použiť aj vínny, len si odsledujeme chuť.