Tarhoňový šalát

Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Petržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne.* Menej časté je použitie surového petržlenového koreňa. Táto petržlenová zálievka sa dá použiť na akýkoľvek šalát.

4
porcie
20 (+ chladnutie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji za stáleho miešania orestujeme tarhoňu dohneda. Potom ju zalejeme vodou asi 2 cm nad povrch (podobne ako keď dusíme ryžu) a pomaly dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.
  2. K vychladnutej tarhoni pridáme na menšie kocky nakrájanú uvarenú cviklu, papriku a nastrúhanú mrkvu. Premiešame.
  3. Nakoniec jemne vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
  4. Na zálievku rozmixujeme očistený petržlen, pridáme k nemu prelisovaný cesnak a ostatné prísady. Premiešame.
  5. Pridáme k zelenine.
  6. Dáme na taniere a posypeme sekanou pažítkou.
  7. Poznámka: Namiesto jablčného octa môžeme použiť aj vínny, len si odsledujeme chuť.