Tekvicový šalát

Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a šalátik je hotový.

10 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
na 3-4 °C

Postup

  1. Na oleji orestujeme na plátky narezané šampiňóny.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, osolíme a za občasného premiešania zakryté 10 minút podusíme. Necháme vychladnúť.
  3. Paradajočky narežeme na štvrtiny a pridáme k tekvici.
  4. Jogurt premiešame s olivovým olejom, horčicou a pridáme k šalátu. Premiešame.
  5. Necháme vychladnúť v chladničke. Šalát pred podávaním posypeme lístkami majoránu.