Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa fotorecept

jeery - fotkajeery, 21. februára 2017
Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept)
Foto: jeery

Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa.

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks väčšia
250 g
200 g
4 PL
100 ml
100 ml (Acentino Rosso)
1 zväzok
7 strúčikov
1 ks
65 g (zmes do šalátov)
125 g
2 PL strúhaný
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny potrebné na tento recept.

    Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Repu očistíme a umyjeme. Môžeme ju položiť na alobal alebo poukladať do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pridáme rozpučený cesnak. Opatrne zabalíme alobal alebo prikryjeme misu. Pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

    Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia pokrájame na kúsky a dáme do marinády, ktorú sme pripravili zmiešaním 1 PL vínneho octu Acentino Rosso, 1 PL horčice, 1PL medu, 2 PL olivového oleja, soli a mletého bieleho korenia.

    Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa marinuje mäso, pripravíme si dresing. Do misky dáme syr, kyslú smotanu, pretlačený strúčik cesnaku, med, 1 PL vínneho octu Acentino Rosso, nadrobno nakrájanú šalotku, posekaný kôpor alebo pažítku, soľ, korenie a postrúhaný chren podľa chuti. Všetko dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť.

    Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým vychladne upečená repa, opečieme si na rozpálenej panvici kuracinu.

    Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Repu očistíme a nakrájame na plátky. Plátky repy poukladáme na taniere a pridáme mäso, dresing a šalát. Posypeme píniovou zmesou na šaláty, strúhaným chrenom a parmezánom. Na koniec polejeme olivovým olejom zmiešaným s vínnym octom v pomere 1:1. Samozrejme, záleží na predstavivosti a fantázii každého z nás. Verím, že i vy si zamilujete chuť pečenej červené repy ako ja tento recept. Vyskúšate a dajte vedieť.

    Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Ako som zistil pomazánka,repa i mäso vydržali v chladničke 4 dni a chutia dobre i v chladnom stave.To len pre prípad že uvaríte viac ako na raz stačíte zjesť.Samozrejme vďaka za komentáre.

Pridaj komentár k receptu: