Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa fotorecept
Foto: jeery
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks väčšia |
|
250 g |
|
200 g |
|
4 PL |
|
100 ml |
|
100 ml (Acentino Rosso) |
|
1 zväzok |
|
7 strúčikov |
|
1 ks |
|
65 g (zmes do šalátov) |
|
125 g |
|
2 PL strúhaný |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny potrebné na tento recept.
-
2
Repu očistíme a umyjeme. Môžeme ju položiť na alobal alebo poukladať do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pridáme rozpučený cesnak. Opatrne zabalíme alobal alebo prikryjeme misu. Pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
-
3
Kuracie prsia pokrájame na kúsky a dáme do marinády, ktorú sme pripravili zmiešaním 1 PL vínneho octu Acentino Rosso, 1 PL horčice, 1PL medu, 2 PL olivového oleja, soli a mletého bieleho korenia.
-
4
Kým sa marinuje mäso, pripravíme si dresing. Do misky dáme syr, kyslú smotanu, pretlačený strúčik cesnaku, med, 1 PL vínneho octu Acentino Rosso, nadrobno nakrájanú šalotku, posekaný kôpor alebo pažítku, soľ, korenie a postrúhaný chren podľa chuti. Všetko dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť.
-
5
Kým vychladne upečená repa, opečieme si na rozpálenej panvici kuracinu.
-
6
Repu očistíme a nakrájame na plátky. Plátky repy poukladáme na taniere a pridáme mäso, dresing a šalát. Posypeme píniovou zmesou na šaláty, strúhaným chrenom a parmezánom. Na koniec polejeme olivovým olejom zmiešaným s vínnym octom v pomere 1:1. Samozrejme, záleží na predstavivosti a fantázii každého z nás. Verím, že i vy si zamilujete chuť pečenej červené repy ako ja tento recept. Vyskúšate a dajte vedieť.
Diskusia k receptu