Ryžový šalát

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou

Autor receptu: ryzasos

Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť.* Šalát je výborný aj na teplo, aj na studeno. Recept pre vás pripravila Klára, s Klárou v kuchyni.

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. 250 g hnedej ryže SOS dobre prepláchnite a uvarte domäkka podľa pokynov na obale, potom ju popučte vidličkou.
  2. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Na plech vyložený papierom na pečenie rozložte 1/2 menšieho karfiolu rozdeleného na ružičky, 4 mrkvy nakrájané na šikmé polkruhy a 1 veľkú červenú cibuľu nakrájanú na kolieska.
  3. Zmiešajte 4 lyžice olivového oleja, po 1 lyžičke mletej rasce, mletého koriandra, údenej papriky, 1/2 lyžičky kurkumy a 1a ½ lyžičky soli. Zmes primiešajte k zelenine a pečte 25 minút.
  4. Pripravte dresing: Zmiešajte 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice jablčného octu, lyžicu citrónovej šťavy, lyžicu medu, soľ a korenie.
  5. Do veľkej misy vložte uvarenú ryžu, 100 g pražených kešu orechov, 60 g sušených brusníc, 50 g šalátových listov a 100 g rozmrvenej fety. Zľahka premiešajte so zálievkou a nakoniec pridajte opečenú zeleninu.