Šalát s pečenou zeleninou, s hovädzou roštenkou a pestom z medvedieho cesnaku
z reštaurácie Brasserie La Marine v Bratislave, 2. mája 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g |
|
500 g miešaný |
|
300 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
|
|
|
|
|
|
Pesto: | |
200 g |
|
300 g blanšírované, olúpané |
|
150 g |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Šalátové listy umyjeme a osušíme. Všetku ostatnú zeleninu pokrájame na rovnaké kúsky, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme pri 200 stupňoch 10–15 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Hovädziu roštenku opláchneme a osušíme. Očistíme, odblaníme, dobre nasolíme a okoreníme a grilujeme na každej strane na panvici alebo grile asi 3 minúty. Po ugrilovaní dáme v uzatvorenej nádobe do rúry a necháme tam pri 60 stupňoch 3 hodiny. Alebo zavákuujeme a vložíme na tri hodiny do vodného kúpeľa, voda musí mať stále 60 stupňov. Najlepšie sa na to hodí prístroj na sous vide.
- 3
Pesto: Necháme zovrieť vodu, vložíme do nej medvedí cesnak a necháme v nej 10 sekúnd. Vyberieme a vložíme do vody s ľadom. Potom ho vyberieme a dobre vysušíme. Vložíme s ostatnými surovinami do mixéra a vymixujeme dohladka. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- 4
Do misy vložíme natrhané listy šalátu, pridáme pečenú zeleninu, pesto z medvedieho cesnaku a premiešame. Servírujeme v hlbokých tanieroch, navrch poukladáme plátky hovädzej roštenky a ešte polejeme pestom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu